Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

14. augustā AS Grenardi Group uzsāk jaunu obligāciju piedāvājumu ar gada procentu likmi 10%

Baltijā visstraujāk augošais juvelierizstrādājumu mazumtirdzniecības tīkls AS Grenardi Group (mātesuzņēmums GRENARDI un GIVEN veikaliem), paziņo par obligāciju emisijas publisko piedāvājumu par kopējo summu 5 miljoniem eiro. No šīs summas 4 miljoni tiks novirzīti esošo saistību refinansēšanai. Obligācijām noteikta fiksētā procentu likme 10%, un dzēšanas termiņš ir 2027. gada 30. augusts.

Obligāciju emisijas otrā laidiena piedāvājums tiek izteikts saskaņā ar Latvijas Bankas apstiprināto 2024.gada 20. marta AS Grenardi Group obligāciju emisijas pamatprospektu 17 miljonu eiro apmērā un uzņēmuma valdes apstiprinātajiem obligāciju emisijas otrā laidiena galīgajiem noteikumiem. Jaunās obligāciju emisijas kopējais apjoms ļaus emitentam piesaistīt līdz 5 miljoniem eiro, novirzot finansējumu esošo First North kotēto obligāciju refinansēšanai un uzņēmuma grupas turpmākai attīstībai un produktu klāsta palielināšanai. Iegādāties obligācijas varēs gan privātie, gan profesionālie investori Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Parakstīšanās periods sāksies 14. augustā un noslēgsies 27. augustā. 

"Jaunās obligāciju emisijas mērķis ir ne tikai refinansēt esošās saistības, bet arī stratēģiski veicināt AS Grenardi Group izaugsmi. Šie līdzekļi sniegs mums iespēju diversificēt produktu sortimentu un paplašināt veikalu tīklu. Mēs ticam, ka šī iniciatīva ne tikai nostiprinās mūsu uzņēmuma konkurētspēju, bet arī radīs pievienoto vērtību mūsu klientiem un akcionāriem," komentē Ainārs Spriņģis, AS Grenardi Group valdes priekšsēdētājs.

Obligāciju emisijas organizētājs ir AS Signet Bank, savukārt juridiskās konsultācijas sniedz zvērinātu advokātu birojs Eversheds Sutherland Bitāns SIA. 

"AS Grenardi Group, kas jau iepriekš ir veiksmīgi emitējusi obligācijas Nasdaq biržā, demonstrē, kā uzņēmums var efektīvi izmantot kapitāla tirgus resursus, lai veicinātu savu izaugsmi. Ar šo publisko piedāvājumu tiek dota iespēja Baltijas privātajiem investoriem un Grupas klientiem ieguldīt obligācijās un piedalīties investoru lojalitātes programmā," norāda Kristiāna Janvare, AS Signet Bank Investment Banking pārvaldes vadītāja

Piedāvājuma galvenie noteikumi

Publiskā obligāciju piedāvājuma laikā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā AS Grenardi Group piedāvās investoriem iegādāties 50 000 obligāciju ar katras obligācijas nominālvērtību 100 EUR, fiksētu procentu likmi 10%, un obligāciju dzēšanas termiņu trīs gadi. Parakstīšanās ir atvērta gan profesionālajiem, gan privātajiem investoriem. Piedāvājums ietver apmaiņas iespēju obligāciju turētājiem ar ISIN kodu LV0000860104 un dzēšanas termiņu 2025. gada jūlijā apmainīt savas esošās obligācijas pret jaunajām. Obligācijas tiks nodrošinātas ar AS Grenardi Group meitas sabiedrību aktīviem, kurus galvenokārt veido augstas likviditātes zelta rotaslietas. Tas investoriem nodrošinās papildu drošības sajūtu, veicot ieguldījumus. 

Investoru lojalitātes programma

Investori, kuri ieguldīs vairāk nekā 500 EUR sākotnējā obligāciju piedāvājumā, varēs pievienoties lojalitātes programmai. Kā lojalitātes programmas dalībnieki, viņi turpmāk saņems 15% atlaidi pirkumiem GRENARDI un GIVEN veikalos, kā arī citus priekšrocības atkarībā no investīciju apjoma. Plašāka informācija par lojalitātes programmu ir pieejama https://grenardi.group/investoriem/.

Piedāvājuma grafiks

  • Piedāvājuma perioda sākums – 2024. gada 14. augusts 
  • Piedāvājuma perioda beigas – 2024. gada 27. augusts
  • Rezultātu paziņošana – 2024. gada 28. augustā
  • Norēķini – 2024. gada 30. augustā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ietekmē globālie procesi

Nozīmīga saražoto preču daļa tiek eksportēta, tādēļ svarīgs ir pieprasījums ārvalstīs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses