Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Veiksmīgs planšetdatora pirkums – kas jāņem vērā?

Digitālā asistenta jeb planšetdatora iegāde var kļūt par izaicinājumu, jo jāatrod kompromiss starp vēlmēm un veikala piedāvājumu. Jaunākajā Samsung un kompānijas _GfK Custom Research Baltic _pētījumā* secināts, ka, pieņemot lēmumu par planšetdatora iegādi, pircējiem vissvarīgākā ir ierīces ekrāna izšķirtspēja, atmiņas lielums, kā arī satura iespējas. Balstoties uz to, Samsung apkopojis ieteikumus, kas padarīs šo izvēli vienkāršāku.

Saudzējošs ekrāns

Ekrāna izmēru un izšķirtspēju kā svarīgu aspektu planšetdatora iegādei nosaukuši 63% tā lietotāju. Samsung produktu eksperts Jānis Lejnieks uzsver, ka tirgū pieejamās ierīces ar Super AMOLED ekrānu spilgtumu pielāgo apkārtējam apgaismojumam, tādējādi saudzējot redzi ierīces lietošanas laikā. Tāpat jaunākie planšetdatori radīti īpaši augstas izšķirtspējas UHD satura baudīšanai.

Produktivitāte un funkcionalitāte

58% planšetdatoru lietotāju pirms iegādes izpēta ierīces funkcionalitāti un tehnisko iespēju piedāvājumu. Kā stāsta J. Lejnieks, tad cilvēki, kuriem planšetdators kalpo kā svarīgs darba rīks, novērtēs Samsung Galaxy Tab S2 planšetdatorā pieejamo Microsoft Office Solutions programmatūru, tai skaitā Microsoft Word, Excel un PowerPoint, kas ļauj radīt un rediģēt dokumentus. Savukārt Multitasking jeb vairāklogu režīmā var vienlaikus izmantot dažādas programmas un ērti darīt vairākas lietas reizē.

Samsung pārdošanas dati rāda, ka visbiežāk cilvēki izvēlas vidēja izmēra planšetdatorus ar 9 līdz 10 collu ekrānu. Tie ir īpaši ērti interneta pārlūkošanai un darbam, turklāt ceļojumu somā aizņem mazāk vietas nekā portatīvais dators. "Planšetdatora svars ir atkarīgs ne tikai no tā izmēra, bet arī no ražošanā izmantotajiem materiāliem. Pašlaik tirgū plānākais un vieglākais savā izmēra kategorijā ir Samsung Galaxy Tab S2 planšetdators, kas sver aptuveni 389 gramus un ir 5,6 milimetrus plāns. Ikdienā bieži pārvietojoties, tas var kļūt par ļoti svarīgu aspektu ierīces izvēlē," stāsta J. Lejnieks.

Atmiņas lielums

Aptaujā noskaidrots – teju 60% planšetdatoru lietotāju ierīces atmiņas lielums ir bijis būtisks faktors ierīces iegādē. Pirms planšetdatora iegādes noteikti jānoskaidro, cik liela ir planšetdatora iebūvētā atmiņa un vai tās ražotājs piedāvā papildu datu krātuves vietu kādā no mākoņserveriem, piemēram, OneDrive.

Interneta pieejamība

Iegādājoties planšetdatoru, ir būtiski uzzināt tā interneta savienojamības iespējas – daļa ierīču atbalsta tikai Wi-Fi, kas noderēs lietošanai bezvadu tīklā. Taču Wi-Fi un 4G datu pārraides iespējas būs ērtāks risinājums tiem cilvēkiem, kuriem ikdienā ir nepieciešams ātrs internets, jāveic video zvani, jāfilmē un jālejuplādē liela apjoma dokumenti.


* Pētījumu veica tirgus pētījumu kompānija GfK Custom Research Baltic interneta vidē 2015. gada septembrī. Izlases lielums Latvijā ir 703 respondenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko