Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā uzstādīts Baltijas interneta ātruma rekords - teju 1 gigabits sekundē

Demonstrējot jauno Nokia bāzes staciju ar veiktspējīgāko ātrgaitas interneta programmatūru, šodien Latvijas Mobilais Telefons (LMT) tīklā uzstādīts Baltijas mobilā interneta ātruma rekords. Pateicoties jaunajām interneta tehnoloģijām, mobilā interneta ātrums LMT tīklā sasniedza teju 1 gigabaitu sekundē jeb 930 megabitus sekundē (Mbps), ierindojot Latviju starp pasaules līdervalstīm mobilā tīkla sasniegumos ceļā uz 5G.

Latvija ir viena no pirmajām valstīm pasaulē, kam telekomunikāciju gigants Nokia sniedzis iespēju izmēģināt un pārliecināties par jaunās ātrgaitas interneta programmatūras pārsteidzošo veiktspēju. Šādu jaunās paaudzes bāzes staciju sniegtās iespējas nākotnē nodrošinās ne tikai pieaugošajam mobilā interneta patēriņam atbilstošu tīkla kapacitāti, bet arī būs būtisks priekšnosacījums daudzu tehnoloģisko inovāciju ienākšanai dažādās dzīves jomās. Mākslīgā intelekta iespējas brīvu autostāvvietu atrašanai, attālināti veiktas medicīniskās operācijas un viedie risinājumi sociālajā aprūpē ir tikai daži no pakalpojumiem, ko tuvā nākotnē nodrošinās 5G internets.

"Ātrums ir tikai viens no vairākiem tīkla kvalitātes parametriem, taču tas simboliski iezīmē Latvijas iespējas būt starp mobilo sakaru līderiem pasaulē. Tehnoloģijas un gudri cilvēki ir mūsdienu nafta un zelts. Lai izmantotu šīs priekšrocības, LMT strādā pie jaunās paaudzes 5G tīkla attīstības, nodrošinot modernākās iespējas uzņēmējiem un iedzīvotājiem inovatīvu produktu izstrādē. Latvijai ir jākļūst par Viedvalsti," uzskata LMT prezidents Juris Binde.

LMT attīstības stratēģija nav tikai darbs pie mobilo sakaru kapacitātes palielināšanas. Sadarbībā ar dažādu nozaru partneriem un universitātēm strādājam pie inovatīvu viedo produktu izstrādes un ieviešanas. Ar tādiem projektiem kā bezpilota auto, droni, datorredzes risinājumi, viedās pilsētvides attīstība un pat kosmosa izpēte tiek stiprinātas Latvijas kā inovāciju centra un LMT iespējas eksporta tirgos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko