Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Policija: Cilvēkiem nopietnāk jāizturas pret virtuālajiem identifikācijas rīkiem

Cilvēkiem nopietnāk jādomā par savu virtuālo identitāti, kas mūsdienās var ļoti ietekmēt reālo dzīvi, aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas Kibernoziegumu apkarošanas nodaļas vecākais inspektors Mārtiņš Brižs.

Kā stāstīja Brižs, sabiedrību nepieciešams izglītot par to, ka ļoti atbildīgi jāizturas gan pret rīkiem, ar kuriem iespējams apliecināt savu virtuālo identitāti, gan informācijas tehnoloģijām, kuras lietojam. "Ļoti atbildīgi jāizturas pret rīkiem, ar kuriem var veikt savu virtuālo identifikāciju - bankas izdotajiem rīkiem, eID karti," stāsta Brižs. "Tāpat atbildīgi jāizturas pret mūsu rokās esošajām informācijas tehnoloģijām - mobilais jau sen vairs nav mobilais, tā ir nopietna informācijas tehnoloģija, ar kuras palīdzību varam sarakstīties, pieslēgties e-pastam, internetbankai."

"Iedodot otrai personai savu telefonu, mēs jau kādu laiku vairs nedodam tikai telefonu," piebilst Brižs.

Tāpat Brižs norāda, ka, lai arī cilvēki virtuālajā vidē un ar to saistītajos jautājumos kļuvuši atbildīgāki, aizvien tiem tiek pievērsts pārāk maz uzmanības. "Pret šiem visiem rīkiem izturas pārāk vieglprātīgi," turpina Brižs. "Paņem pamestu eID draugam no galda. Iedod otram palietot savu kontu, viņš jau ne tikai to dara."

"Nevajag savu virtuālo identitāti nevienam dot, tas esat jūs," aicina Brižs. "Jūs taču neesat gatavs pārgriezt sevi uz pusēm un iedot draugam palietot?"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko