Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jaunais iPad2 jau 11. martā.

Vakardien SanFrancisko Apple prezentēja atjaunoto pasaulē pārdotākā planšetdatora iPad otro versiju.

Jaunais iPad2, atšķirībā no tā priekšgājēja, ir par 33% plānāks - 8,8 milimetrus biezs un par 15% vieglāks. Neskatories uz šo samazinājumu, uzlādēts akumulators joprojām nodrošina 10 stundu darbu. iPad 2 ir aprīkots ar divām kamerām - vienu aizmugurē un vienu priekšā, kas līdzīgi kā iPhone un Apple datori varēs veidot HD kvalitātes FaceTime reālā laika videosarunas.

Zīmīgi, ka jauno produktu prezentēja pats Apple vadītājs Stīvs Džobs, par kura klātbūtni veselības jautājumu dēļ valdīja zināmas šaubas. Apple vadītājs kārtējo reizi pasaulei parādīja Apple produkcijas pārdošanas apjomus uzsverot to, ka iPad ir pārdots kopā vairāk nekā 15 miljonos eksemplāru, nosakot jaunu virzienu un standartu mobilo ierīču tirgū. Atgādināšu, ka pagājušā gada nogalē un šogad vairāki datortehnikas un mobilo tālruņu ražotāji ir paziņojuši par savu modeļu tirdzniecības uzsākšanu. Februārī notikušajā World Mobile Congress mobilo tehnoloģiju izstādē BlackBerry, HTC, Motorola, Samsung  un citi uzskatāmi demonstrēja savus jaunos planšetdatoru risinājumus. Vai planšetdators var aizvietot klēpjdatoru, to noskaidrosim Dienas tehnoloģiju eksperimentā, nedēļu strādājot tikai ar iPad planšetdatoru. Par rezultātiem varēsiet lasīt Dienas tehnoloģiju slejā.

Neskatoties uz zināmām cerībām, jaunais iPad2 tomēr nav aprīkots ar augstākas izšķirtspējas retina displeju, kāds ir pieejams iPhone4 tālrunim. Tam ir LED izgaismots multitouch 9,7 collu 1024x768 pikseļu ekrāns ar izšķirtspēju 132 pikseļi collā. taču tas ir aprīkots ar vairākiem papildus sensoriem, tādiem kā žiroskops, paātrinājuma mērītājs un citi. Sekojoši šobrīd var noteikt cik spēcīgi lietotājs spiež vai sit pa ekrāna taustiņiem. Apple šīs iespējas jau ir iestrādājis, piemēram, jaunajā mūzikas apstrādes programmā iPad planšetdatoram - GarageBand, demonstrācijas laikā spēlējot planšetdatorā klavieres un ģitāras stīgas, panākot dabīgan tuvu skanējumu un muzikālo tempermentu. Planšetdators ir aprīkots ar iOs jaunāko versiju 4.3, tam ir 1 Ghz ātrs Dual Core A5 procesors. Ar papildus pāreju pieejama HDMI izeja. 

Atliek piezīmēt, ka jaunais iPad 2 līdzīgi kā tā priekštecis ir pieejams ar baltā vai melnā krāsā ar alumīnija muguru. Papildus tiek piedāvāti speciāli magnētiski vāciņi, kas noformēti dažādās krāsās sargās ekrānu. 16, 32 vai 64 GB atmiņas modeļi maksās sākot no 499 ASV dolāriem. Tiem kas ceļo interesēs, ka eiropas veikalos Apple iPad 2 parādīsies 25. martā. Šobrīd Latvijā tirgotajam iPad visticamāk redzēsim samazinātu cenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko