Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji plāno ceļot vairāk

Ja pēdējā pusgada laikā ceļoja katrs otrais Latvijas iedzīvotājs, tuvākajos sešos mēnešos ārpus valsts robežām plāno doties jau septiņi no desmit respondentiem, turklāt visbiežāk kā ceļojumu galamērķi viņi norāda Eiropas Savienības valstis, liecina mobilo sakaru operatora Bite veiktās aptaujas rezultāti.

Aptaujā, kas tika veikta 2017. gada aprīlī, piedalījās 1526 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem, 49% respondentu bija vīrieši, bet 51% - sievietes.

Aptaujas rezultāti liecina, ka internetu telefonā ceļojumos izmanto gandrīz katrs piektais respondents. Proti, 41% aptaujāto izmanto internetu telefonā saziņai ar draugiem, radiem paziņām WhatsApp, Skype vai Facebook, 27% izmanto Waze un Google Maps sniegtās navigācijas iespējas, bet 17% meklē internetā informāciju par dažādiem tūrisma objektiem, naktsmītnēm, ēstuvēm u.c.

“Mūsdienās interneta mobilajā telefonā izmantošana ceļojot ir pašsaprotama, jo straujais dzīves ritms un jaunās tehnoloģijas maina mūsu ceļojumu plānošanas un ceļošanas paradumus. Ja agrāk īsto virzienu meklējām kartē, tagad lielākā daļa ceļotāju uzticas GPS navigācijai. Ja iepriekš rūpīgi studējām ceļvežus, tagad meklējam padomus Tripadvisor vai citās vietnēs,” sacīja Bite Mārketinga vadītāja Diāna Šmite.

Bite ir apkopojusi vairākas mobilās aplikācijas, ko atzinīgi vērtē pieredzējuši ceļotāji – tās lieti noder, dodoties atpūtas vai darba braucienos ārpus Latvijas.

Kayak – plāno visu ceļojumu vienuviet. Šī lietotne nodrošina labāko avio biļešu, viesnīcu, auto nomas u.c. cenu piedāvājumu meklēšanu dažādās vietnēs. Turklāt lietotāji var uzstādīt labāko cenu paziņojumu vai izmantot “cenu prognozes” funkciju, kas palīdz izvērtēt – rezervēt noskatīto variantu uzreiz vai nogaidīt. Šo aplikāciju var izmantot kā ceļojumu plānotāju, jo tā ļauj pievienot svarīgāko informāciju – izlidošanas vārtu numuru, viesnīcas rezervācijas apstiprinājuma numuru utt. Informācijai var piekļūt reālajā laikā un to var sinhronizēt ar citām ierīcēm, piemēram, Apple viedpulksteni. Lietotne pieejama iOS un Android ierīcēm.

- Mobilā aplikācija PackPoint – tā gan palīdzēs sastādīt līdzņemamo lietu sarakstu, gan ziņos par laika prognozēm, gan ieteiks nepieciešamākās lietas līdzņemšanai, ja ievadīsi tajā ceļojuma laikā plānotās aktivitātes. Lietotāji var pat dalīties ar savu līdzņemamo lietu sarakstu ar citiem – ja nu draugiem vai ģimenes locekļiem arī nepieciešama palīdzība. Lietotne pieejama iOS un Android ierīcēm.

- Sidekix – iepazīsti pilsētu aizraujošās un izzinošās pastaigās. Aplikācija piemeklē labākos pastaigu maršrutus, ņemot vērā lietotāja intereses – sākot no stilīgām vietām, kur ieturēt maltīti, un beidzot ar modernās mākslas galerijām. Jāpiebilst, ka visas šīs vietas iesaka vietējie iedzīvotāji, tāpēc tās noteikti neliks vilties! Pašlaik pieejama informācija par 100 lielākajām pilsētām, bet izstrādāji apgalvo, ka to skaits palielinās katru nedēļu. Aplikācija pieejama Google Play.

- Citymapper – neapmaldies sabiedriskā transporta labirintos, palīdzēs atrast nepieciešamo transportu un saplānot braucienu tā, lai lietotājs nonāktu galamērķī iespējami ātrāk. Aplikācija piedāvā reālā laika sarakstus autobusiem, vilcieniem un metro lielākajās pilsētās, piemēram, Stokholmā, Kopenhāgenā, Berlīnē, Briselē, Maskavā u.c. Lietotne pieejama iOS un Android ierīcēm. Starp citu – tā Google Play lejupielādēta vairāk nekā miljons reižu!

- AutoSlash – iznomā auto par labu cenu. Auto nomas cenas mainās teju katru dienu, tāpēc izsekot šīm pārmaiņām steidzīgajā dzīves ritmā nav viegli. Ja arī tas izdodas, nevaram būt droši, ka atrastā cena būs tā izdevīgākā. AutoSlash izstrādātāji sola labākās auto nomas cenas meklējumus paveikt lietotāju vietā. Tev tikai jāievada vēlamie ceļojuma datumi, galamērķi un cita rezervācijas informācija interneta vai mobilajā vietnē, un AutoSlash komanda atsūtīs visu nepieciešamo informāciju.

- Dayuse.com – izmanto iespēju atpūsties komfortabli, ja vēlies atpūsties komfortabli, piemēram, ieiet siltā dušā vai pāris stundas pasnaust mīkstā gultā, nevis lidostas vai autoostas krēslā, lieti noderēs mobilā aplikācija Dayuse. Tā piedāvā atrast istabiņu uz pāris stundām vairāk nekā 3000 viesnīcās visā pasaulē par īpaši pievilcīgām cenām, proti, ar atlaidi līdz pat 75% no viesnīcu standarta cenām. Lietotne pieejama Android ierīcēm.

- Mobilajā aplikācijā Yelp, kurā iekļauta detalizēta informācija par 100 miljoniem restorānu, kafejnīcu, bāru u.tml. visā pasaulē, kļūs par Tavu labāko draugu un sabiedroto. Tā palīdzēs atrast ideālo vietu maltītei gan pēc restorāna nosaukuma vai adreses, gan lietotāja atrašanās vietas kartē, gan arī citu lietotāju atsauksmēm. Starp citu – Yelp piedāvā arī informāciju par dažādiem kultūras un izklaides pasākumiem, populārākajiem iepirkšanās centriem, iespēju atrast tuvākajā apkārtnē labāko autoservisu, veļas mazgātavu vai santehniķi, noalgot gidu u.tml. Lietotne pieejama iOs un Android ierīcēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko