Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Apple produktu ražotājs saskāries ar darbinieku nemieriem

Ķīnas lielākais tehnoloģiju ražotājs un komplektētājs Foxconn, kurā tiek komplektēti arī _Apple iPhone _mobilie telefoni un Apple iPad planšetes, atkal jau ir saskāries ar darbinieku protestiem, kas šoreiz izvērsies jau plašos darbinieku nemieros.

Gandrīz 2000 darbinieki, protestējot pret pārāk ilgajām un intensīvajām darba stundām un zemo atalgojumu, uzsāka nesankcionētu protesta akciju, kas vēlāk izvērties nekārtībās. Lai apturētu nekārtības, bija nepieciešami gandrīz 5000 policijas darbinieki, kas 5 stundas centās atjaunot kārtību Foxconn tehnoloģiju parka teritorijā.

Jāpiemin, ka Foxconn jau vairākas reizes ir saskāries ar darbinieku nemieriem, un pirms pāris mēnešiem bija spiesta piekāpties darbinieku prasībām un paaugstināt algas par aptuveni 8%, tomēr Foxconn darbinieki joprojām cīnās par savām tiesībām atteikties no obligātajām virsstundām.

Darbinieku streiks apturējis Foxconn darbu uz vienu dienu, un tiek solīts ka jau šodien ražošana tiks atjaunota, savukārt Apple paziņojis ka visi Apple produktu piegādes termiņi tiks ievēroti un netiks pārcelti Foxconn darbinieku streika dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko