Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Triatlonu iemīl arī mūziķi

Pērn Ventspilī ar desmit sportistu dalību notika vēsturē pirmais mūziķu triatlons, bet jūlijā Smiltenē Latvijas čempionātā vidējā distancē cienījami startēja dziedātājs Kārlis Būmeisters.

Pēc Latvijas Triatlona federācijas prezidenta Aigara Strausa iniciatīvas sākta kustība Katram vienu triatlonu, kuras mērķis ir uzrunāt jebkuru iedzīvotāju pamēģināt kaut pašu īsāko distanci. Šāds piedāvājums piesaistījis arī sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, bet līdz šim lielāko publicitāti guvis pērn pašās vasaras beigās notikušais mūziķu triatlons, ko palīdzēja sarīkot triatlona sacensības Ventspilī organizējošā Māra Priedēna ģimenes draudzīgās attiecības kultūras jomā. Toreiz savus spēkus izmēģināja arī dziedātājs Marts Kristians Kalniņš, nenobīstoties no 200 metru peldējuma, 12 kilometru veikšanas ar velosipēdu un 2,5 kilometru skrējiena.

Daudz nopietnāki mērķi triatlonā ir Būmeisteram, šovasar piedaloties Latvijas čempionāta vidējā distancē, kurā jāveic 1,9 kilometri peldēšanā, 90 kilometru riteņbraukšanā un 21,1 kilometrs jeb pusmaratons skriešanā. Par Latvijas čempionu šajā prestižajā distancē vairāk nekā 30 grādu karstumā pārliecinoši kļuva titulētais Rinalds Sluckis, finišējot pēc četrām stundām un 32 sekundēm. Būmeisters atpalika vairāk nekā 70 minūšu, bet bija kopējā rezultātu saraksta pirmajā pusē – 30. vietā starp 69 finišējušajiem atlētiem. Zīmīgi, ka finišu nesasniedza tikai viens dalībnieks. Jau šonedēļ tādu pašu distanci Būmeisters plāno veikt arī Tallinas Ironman 70.3 sacensībās, kurās pērn no Latvijas bija vairāk nekā 100 dalībnieku.

Tomēr triatlonam nepievienojas tikai mūziķi, un šogad Eiropas līmeņa sacensībās krostriatlonā sācis startēt viens no mūsu valsts labākajiem kalnu divriteņu braucējiem Ivo Irbe. Šī disciplīna atšķiras ar to, ka riteņbraukšanas trase izveidota mežā un to veic ar kalnu divriteņiem, un arī skriešana ir nevis uz asfalta, bet kross. "Pirms diviem gadiem kolēģis man ieteica pamēģināt spēkus Ikšķiles krostriatlonā – ar MTB divriteni braukt māku, skriet māku, vienīgi peldēšanas pieredzes nebija. Toreiz no ūdens iznācu pēdējais, bet tāpat uzvarēju, un tas deva āķi lūpā. Pērn Pļaviņās izcīnīju trešo vietu Latvijas čempionātā un, tā kā pie mums krostriatlona sacensību skaits ir ierobežots, šogad jau lēmu paskatīties, kas notiek ārzemēs." Jūlija sākumā Beļģijā Irbe izcīnīja devīto vietu Eiropas kausa posmā savā vecuma grupā, un 11. septembrī viņš piedalīsies tāda paša līmeņa sacensībās Nīderlandē. "Mans šī gada starptautisko sacensību mērķis bija tikt desmitniekā, to izdarīju jau Beļģijā. Taču trase nebija patīkama – Beļģijā jau bija sākušās lietavas, kas izraisīja lielus plūdus. Ceru, ka Nīderlandē būs sausāks. Tā kā esmu pārbaudījis, ka desmitnieks ir aizsniedzams, tagad mans mērķis ir sešinieks, bet uz nākamo gadu es vēlētos kvalificēties pasaules čempionātam. Visu mūžu esmu braucis ar MTB, skrējis pa mežiem un takām – krostriatlonā smukā formātā saliktas manas mīļākās disciplīnas. Vienīgi peldēšanu vajadzēja iemācīties praktiski no nulles."

Šajā nedēļas nogalē Rīgā Ivo otro reizi mūžā veiks klasisko triatlonu. Pērn viņš Smiltenē izcīnīja septīto vietu Latvijas čempionātā sprintā, bet tagad interesentiem būs iespēja vēlreiz pārbaudīt, kuri ir spēcīgāki – triatlonisti vai krostriatlonisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi