Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Anglis Jī un mājiniece Bogrāna uzvar olimpisko spēļu sacensībās triatlonā

Par Parīzes olimpisko spēļu čempioniem triatlonā trešdien kļuva Aleksandrs Jī no Lielbritānijas un mājiniece Kasandra Bogrāna.

26 gadus vecajam Jī šī ir trešā olimpiskā medaļa - pirms trim gadiem Tokijas Olimpiādē viņš izcīnīja sudraba godalgu individuālajā startā un zeltu - stafetē.

Finišu anglis sasniedza pēc vienas stundas 43 minūtēm un 33 sekundēm, pēdējos simt metros apsteidzot jaunzēlandieti Heidenu Vaildu, kurš vēl pusotru kilometru pirms finiša bija 12 sekundes priekšā. Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Vailds finišā uzvarētājam zaudēja sešas sekundes.

Savukāŗt pie bronzas medaļas tika mājinieks Leo Beržērs, kurš 1,5 kilometrus peldus, 40 kilometrus uz velosipēda un desmit kilometrus skriešus veica vienā stundā, 43 minūtēs un 43 sekundēs.

Iepriekšējās Olimpiādes uzvarētājs Kristians Blūmenfelts no Norvēģijas šoreiz finišēja 12.pozīcijā, čempionam zaudējot 54 sekundes.

Triatlonā sievietēm trešdien triumfēja mājiniece Kasandra Bogrāna. 27 gadus vecā francūziete 1,5 kilometrus peldus, 40 kilometrus uz velosipēda un desmit kilometrus skriešus veica vienā stundā, 54 minūtēs un 55 sekundēs.

Sudraba godalgu izcīnīja šveiciete Žilija Derona, kura čēmpionei zaudēja sešas sekundes, bet pie bronzas medaļas tika Beta Potere no Lielbritānijas, kura atpalika vēl par deviņām sekundēm.

Iepriekšējās Olimpiādes uzvarētāja Bermudu triatloniste Flora Dafija bija vadībā gan pēc peldēšanas, gan pēc riteņbraukšanas, tomēr finišā viņa bija piektā, uzvarētājai zaudējot minūti un 17 sekundes.

Jau ziņots, ka sliktās ūdens kvalitātes dēļ Sēnas upē divas dienas pēc kārtas nenotika triatlonistu treniņi, bet vīriešu sacensības tika pārceltas no otrdienas uz šodienu.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi