Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbis: Kad atsāksies sezona, varēs redzēt, kuri treniņu procesu būs izplānojuši gudrāk

Atsākoties profesionālā tenisa sezonai, varēs redzēt to, kuri sportisti treniņu procesu būs izplānojuši gudrāk, secina Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis.

Jau ziņots, ka pēc divām nedēļām Tondi tenisa centrā, Tallinā, notiks Merks Cup (Merko Cup) Igaunijas-Latvijas izlašu sacīkstes tenisā, kurā viens otram pretī stāsies labākie Baltijas kaimiņvalstu astoņi tenisisti un tenisistes. Turnīrā būs kopā 11 spēles - astoņas vienspēles un trīs dubultspēles, no kurām viena būs jauktā dubultspēle.

Lai gan turnīrā netiks dalīti ranga punkti, Gulbis atzīst, ka tenisisti ir motivēti tajā piedalīties, jo ir nogaidījušies pēc tenisa un grib spēlēt.

"Pagājuši vairāki mēneši kopš pēdējiem turnīriem. Man personīgi tas bija Deivisa kauss, pēc kura uzreiz viss aizvērās. Kas ļoti svarīgi, šis pasākums notiks aptuveni divas nedēļas pirms tam, kad atsāksies sezona. Ļoti labi pārbaudes mači, lai saprastu kādā līmenī esmu un pie kā varu piestrādāt atlikušajās divās nedēļās," preses konferencē stāstīja Gulbis.

Latvijas tenisistiem Gulbim un Kārlim Ozoliņam būs jāspēkojas ar Jirgenu Zopu un Vladimiru Ivanovu. Gulbis atklāja, ka pietiekami ilgi pazīst abus Igaunijas vadošos spēlētājus.

"Ar Ivanovu daudz spēlējām jauniešu līmenī, bet pēc tam viņš pazuda no mana redzesloka, jo nekāpa augstāk reitingā un palika Futures līmenī. Jirgenu zinu no tūres, pēdējo reizi ar viņu spēlēju [2014.gada] Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā, kur uzvarēju trīs setos. Nezinu, kāpēc viņam šobrīd ir tik zems reitings, varbūt bija kādas traumas. Kvalitāti tik ātri nevar zaudēt, tāpēc, ja viņam nav traumu un viņš ir labā fiziskā stāvoklī, tad būs interesantas spēles," skaidroja Gulbis.

Tiklīdz Latvijā bija iespējas aizvadīt tenisa treniņus kortos, Gulbis iespēju izmantoja un gatavojās kopā ar jūnijā pilngadību nosvinējušo Ozoliņu.

"Tāpat nesen biju aizlidojis uz Vīni, lai pavadītu nedaudz laika kopā ar treneri Ginteru Bresniku. Viņš nākamajā nedēļā mēģinās atlidot uz Latviju. Tas process kaut kā jāiekustina, jo vienam bez trenera gatavoties ir grūti. It īpaši tagad, kad tiek plānots, ka sezona sāksies pēc kādām piecām nedēļām. Ir īstais brīdis, kad sākt intensīvi trenēties," atzīmēja Gulbis.

Viņaprāt, šo piecu dīkstāvēs mēnešu laikā liela daļa spēlētāju dzīvo neziņā, ko darīt, cik nopietni trenēties un kam gatavoties. 

"Ja visus piecus mēnešus trenēsies tā, kā parasti četras nedēļas pirms sezonas sākuma, vienkārši pārdegsi, un nekas labs tur nesanāks. Kad atsāksies sezona, varēs redzēt, kuri šo procesu būs izplānojuši gudrāk un kuriem treneriem bijusi labākā pieredze. Tiem, kuri pieraduši ārstēties no traumām, varētu būt priekšrocība šajos apstākļos, jo viņi zina tos soļus, kā atgriezties tūrē pēc pusgada - gada pārtraukuma. Būs interesanti apskatīties," secināja Gulbis.

Latvijas pirmā rakete pēdējos gados cīnījies ar savainojumiem plecā un plaukstā, taču tie neesot bijuši nopietni.

"Sāpes ir hroniskas un būs līdz mūža beigām. Labāk nekas nepaliks, bet, ja pareizi trenēšos un uzturēšu savu ķermeni labā līmenī, tad ceru, ka kādus 3-5 gadus varēšu spēlēt labā līmenī. Pieredze ir kļuvusi lielāka. Ja būšu fiziski labā formā, tad šajos gados vēl kaut kas var būt," uzsvēra Gulbis.

Viņš līdz šim savā karjerā nav spēlējis jauktajās dubultspēlēs, tāpēc pēc pāris nedēļām Tallinā, iespējams, pirmo reizi piedalīsies šāda veida mačā.

"Jauktās dubultspēles ir tikpat kā tikai "Grand Slam" turnīros, taču tajos pat parastajās dubultspēlēs nepiedalos. Ja pēc piecu setu vienspēles ir jāpiedalās dubultspēlē un pēc tam vēl jauktajā dubultspēlē, tad vienkārši var nobeigties. Teniss mūsdienās ir ļoti fizisks sporta veids, tāpēc nevar darīt vairākas lietas vienlaicīgi," uzsvēra 31 gadu vecais tenisists.

Tāpat kā daudziem sportistiem, arī Gulbim pandēmijas ietekmētais pārtraukums bijis liels pārdomu laiks.

"Sportisti varēja pārbaudīt un saprast, kā būs, ja vairs mūsu dzīvēs nebūs tenisa un sporta - par ko mēs domāsim, ar ko nodarbosimies un kādi būs mūsu citi mērķi. Bija daudz dažādu domu un apsvērumu par nākotni. Varēju izbaudīt laiku kopā ar ģimeni, bija ļoti interesanti," atklāja Gulbis.

Latvijas izlases sastāvā turnīrā būs Aļona Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kāris Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāvēs ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaia Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.).

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi