Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Ar Muižnieka un Jaunslavietes-Kipures uzvarām Tukumā sākusies Vivus MTB seriāla 17. sezona

Svētdien, 23. aprīlī, ar aptuveni 700 dalībnieku piedalīšanos visās distancēs Tukuma pusē sākās kalnu divriteņu (MTB) “Vivus MTB maratona” sezona, uzvaras “Veloprofs” 44 km maratona distancē svinot iepriekšējās sezonas kopvērtējuma uzvarētājiem – Oskaram Muižniekam no “DTG-MySport” un “ZZK” komandas braucējai Katrīnai Jaunslavietei-Kipurei, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Tāpat kā pērn “Vivus MTB maratona” seriāla sezona sākās Tukumā, taču šoreiz organizatori bija centušies parūpēties, lai dalībniekiem ir interesantāk, izveidojot dažas jaunas cilpas un trasei vedot pretējā virzienā. Ļoti siltos un saulainos apstākļos dažāda vecuma MTB braucēji ap 700 sacentās četrās distancēs: 1) “Veloprofs” maratonā, 2) Latvijas Valsts meži pusmaratonā, 3) “Dateks.lv” pusaudžu braucienā, 4) “Cido” bērnu braucienā, kā arī vēl atsevišķā grupā – “Tīrs atpūtas brauciens”.

Spēcīgākais dalībnieku sastāvs kā allaž bija “Veloprofs” maratona distancē, kur sacentās pāri par 150 MTB braucējiem, 22km apli veicot divas reizes. Pēc pusdistances bija izveidojies līderu duets – olimpisko spēļu 42. vietas ieguvējs biatlonā Oskars Muižnieks un pasaules un Eiropas čempionātos U23 grupā šosejas riteņbraukšanā startējušais igaunis Jostens Vaidems, kuriem netālu – 25 sekunžu attālumā – sekoja Latvijas izlases biatlonists Aleksandrs Patrijuks (DTG-MySport), Latvijas čempionātu medaļnieks šosejā un MTB Māris Bogdanovičs (Giant&Liv Team Latvia)un nesen 4. vietu Cape Epic Dienvidāfrikā izcīnījušais Lauris Purniņš (DTG-MySport).

Otrajā aplī galvenajam favorītam un pēdējo četru gadu Latvijas čempionam MTB Muižniekam izdevās izveidot pārsvaru un tāpat kā pērn sezonu Tukumā sākt ar uzvaru, Igaunijas čempionātā desmitniekā grupas braucienā tikušajam Vaidemam finišējot 43 sekundes vēlāk un ieņemot otro vietu. Noslēdzošajā aplī izretinājās arī trio cīņā par trešo vietu. Beigu daļā 3. vietā nostabilizējās mājas trasē startējošais pēdējo divu gadu Latvijas vicečempions Bogdanovičs (+2:09), kurš par pusminūti apsteidza šajā sezonā Pasaules kausa posmā biatlonā 43. vietu 20km individuālajā distancē ieguvušo Patrijuku, bet vēl 50 sekundes vēlāk finišā ieradās pagājušās sezonas vicelīderis Purniņš. Sešinieku noslēdza pēdējos divos gados valsts čempionāta pieciniekā tikušais Sandijs Kļaviņš no Ogres komandas (+6:37).

Sievietēm pirmās divas vietas ieguva “ZZK” komandas braucējas. Lai arī pirms nedēļas Tomē Evelīna Ermane-Marčenko aptuveni par piecām minūtēm apsteidza Katrīnu Jaunslavieti-Kipuri, vakar Tukumā virsroku ar minūtes pārsvaru ņēma daudzkārtējā Latvijas čempione MTB maratonā un olimpiskajā krosā jeb XCO Jaunslaviete-Kipure, kurai līdz ar to padevās krietni labāks sezonas sākums nekā pērn, kad tika ieņemta 7. vieta. Savukārt pagājušā gada valsts vicečempionei Ermanei-Marčenko līdz ar to sanāca vēlreiz iesākt sezonu ar otro vietu. Tādējādi šogad 30. gadu jubileju svinošajai “ZZK” komandai teicams iesākums sieviešu konkurencē. Trijnieku noslēdza pērnā gada bronzas medaļas ieguvēja un 2021. gada čempione Beāte Kovgere (EMU Mālpils sporta klubs).

Latvijas Valsts mežu (LVM) 22km pusmaratonā vīriešiem par godalgotajām vietām norisinājās spraiga cīņa. Distances laikā nelielu pārsvaru izveidojušais pagājušās sezonas kopvērtējuma uzvarētājs Rainers Zviedris (DAKO Ziemeļvidzeme) finišēja pirmais ar deviņu sekunžu pārsvaru, bet spraigajā finiša sprinta duelī 2021. gada kopvērtējuma uzvarētājs un pērnās sezonas vicelīderis Ģirts Cirvelis (Roadex) par dažām desmitdaļām apsteidza triatlonā, skriešanā, riteņbraukšanā startējošo Ivo Irbei (RA Team). 

Sievietēm LVM pusmaratonā pārliecinoši uzvarēja 2021.gada amatieru klasē grupas braucienā par čempioni kļuvusī Krista Pūcīte (Roadex), bet kritienu startā piedzīvojusī pagājušā gada pirmā posma uzvarētāja Amanda Reilija Zariņa (Baldones riteņbraukšana nodaļa), kura ziemā jauniešu grupā slēpošanā izcīnīja pāris medaļas Latvijas čempionātos, finišēja nepilnas četras minūtes aiz uzvarētājas un ieguva otro vietu, esot labākajai jauniešu grupas pārstāvei. Pusminūti aiz Zariņas finišā kā trešā ieradās pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētāja Laura Ramane no Bauskas velokomandas.ta

“Dateks.lv” 13km pusaudžu braucienā meitenēm pārliecinoši uzvarēja Samanta Celitāne, kuras brālis Kristers bija labākais pusmaratonā jauniešu ieskaitē. Savukārt puišiem 13km par uzvaru notika ļoti aizraujoša cīņa starp četriem braucējiem, uzvaru izcīnot Alvim Matīsam Zariņam (Ķekavas NSS), otro vietu ieņemot komandas biedram Kristeram Bruno Štrauhmanim, bet trijnieku noslēdzot Latvijas čempionāta medaļniekam slēpošanā un biatlonā trenējošajam ogrēnietim Alvim Pivoram.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi