Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Blūms Pasaules kausa sezonu noslēdz kopvērtējuma TOP10

Svētdienas vēlā vakarā pēc Latvijas laika ar kārtīgu dubļu sacīksti Kanādā noslēgusies UCI Pasaules kausa sezona kalnu riteņbraukšanā. XCO krosa sacensībās elites vīru grupā Mārtiņš Blūms 83 sportistu konkurencē finišēja 19. vietā. Tikmēr sezonas lielajā kopvērtējumā cēsinieks izcīnīja ļoti augsto desmito vietu, kas ir nebijis panākums Latvijas kalnu riteņbraukšanā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pēdējās dienas Kanādā esošajā Mont Saint Anne kalnu kūrortā lija lietus, kas XCO krosa trasi padarīja par īstu izaicinājumu visa līmeņa braucējiem. Trase bija kļuvusi izteikti dubļaina. Pat visaugstākās raudzes profesionāļi pirmajos apļos bija spiesti kāpt no savas velosipēda nost, lai skriešus pievarētu ne tikai kāpumus, bet arī nobraucienus un asākus pagriezienus. Vēlāk trase tika piebraukta un nedaudz sāka žūt. Tas ļāva izbraukt vietas, kuras iepriekš bija vien stumjamas.

Mārtiņš Blūms, kurš startēja no otrās starta rindas pirmo apli noslēdza desmitajā vietā, 11 sekundes aiz līdera Čārlija Oldridža. Turpinājumā pakāpeniski, bet Mārtiņš zaudēja pozīcijas. Pēc trešā pamatapļa trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis ieņēma 23. pozīciju, jau vairāk nekā 2 minūtes aiz līdera. Distances beigu daļā sezonas dubļainākajā sacīkstē cēsinieks, vienā no apļiem sasniedzot 14. labāko apļa laiku, aizcīnījās līdz 19. vietai. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 31 minūti un 25 sekundes.

Uzvarētājam Tomasam Pidkokam latvietis zaudēja 4 minūtes un 58 sekundes. Cīņā par uzvaru pasaules un olimpiskais čempions Pidkoks, lielu distances daļu esot sacensību vadībā un demonstrējot izcilas tehniskās braukšanas prasmes, par 26 sekundēm pārspēja otrās vietas ieguvēju Matiasu Flukcigeru no Šveices. Otrās vietas ieguvējs distancē piedzīvoja tehniskas problēmas, tomēr spēja atgriezties cīņā par uzvaru. Pidkoks izšķirošo pārsvaru guva pēdējos divos apļos.

TOP3 noslēdza vēl viens Šveices riteņbraucējs Marsels Guerīnī (+00:01:31). Jāizceļ, ka 10. vietas ieguvējs Luka Švarcbauers uzvarētājam zaudēja pat vairāk nekā 3 minūtes, kas lieliski apliecina smago sacensību raksturu.

Pasaules kausa kopvērtējumā, kurā iekļauti tika 103 sportisti, Latvijas čempions un “KMC Racing” komandas riteņbraucējs Mārtiņš Blūms izcīnīja ļoti augsto desmito vietu. Pirms šī posma viņš bija devītais, bet Kanādā viņam garam paspraucās Tomass Pidkoks. Mārtiņš sezonas griezumā nopelnīja 964 punktus.

TOP10 XCO krosā Blūms spēja tikt trīs reizes, izcīnot sesto, astoto un desmito vietu. Saīsinātajā krosā, kas arī veidoja daļu no lielā kopvērtējuma, Blūmam trešā, piektā un devītā pozīcija. Lieki piebilst, ka šis ir ne tikai Mārtiņa, bet arī visas Latvijas augstvērtīgākais sezonas rezultāts kalnu riteņbraukšanas vēsturē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi