Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Blūms Brazīlijā uzsāk jauno Pasaules kausa sezonu MTB XCO krosā

Piektdienas vakarā 22:45 pēc Latvijas laika Brazīlijas pilsētā Petropolisā ar saīsinātās distances (XCS) sacensībām vīru elitē startē 2022. gada Pasaules kausa sezona kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskajā krosā (XCO). Latviju pirmajā posmā pārstāvēs cēsnieks Mārtiņš Blūms (CST PostNL), kurš kvalificējies gan XCS, gan arī svētdien gaidāmajām XCO krosa sacensībām.

Jaunajā Pasaules kausa sezonā MTB XCO krosā iekļauti astoņi posmi. Pirmais no posmiem jau šīs nedēļas nogalē risinās Brazīlijas pilsētā Petropoliskā. Brazīlija Pasaules kausa posmus uzņem pirmo reizi, tomēr organizatori parūpējušies par aizraujošu trasi, kas jau guvusi atzinību no lielas daļas TOP sportistu. Brazīlieši var lepoties ar vienu no pasaules TOP braucējiem Henriki Avančini.

Latviju sezonas ievadā pārstāvēs mūsu valsts čempions Mārtiņš Blūms. Elites grupā startējošais cēsinieks piekto gadu pārstāv Nīderlandes vienību “CST PostNL Bafang”, esot viens no šīs vienības līderiem. Pēc veiksmīgās pērnās sezonas otrās puses, kad Mārtiņš izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā, 14. pozīciju Pasaules kausa posmā un piecas uzvara UCI līmeņa sacensībās, sportists ir ieguvis iespēju startēt ne tikai pamatsacensībās, bet arī saīsinātajā distancē, kurā redzēsim “Short race”, jeb saīsinātajās sacensībās. Tajās startēs vien 40 labākie pasaules braucēji, kas sacentīsies ne vien par UCI punktiem, bet arī labāku starta vietu pamatsacensībās.

Sacensību starts “Short race” gaidāmas piektdien pulksten 22:45 pēc Latvijas laika. Sacensību trase ir īsāka un dinamiskāka nekā pamatsacensībās gaidāmā. Arī sacensību ilgums ir ievērojami īsāks. Jāatgādina, ka pērn pasaules čempionātā Blūms šajā distancē izcīnīja sesto vietu.

Pasaules kausa pirmā posma pamatsacensības gaidāmas svētdien pulksten 20:45 pēc Latvijas laika. Tiešraide platformā redbull.tv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi