Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sainss svin uzvaru Austrālijas Grand Prix

Ferrari pilots Karloss Sainss svētdien izcīnīja pirmo vietu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešajā posmā - Austrālijas Grand Prix.

Sainss sacensības sāka no otrās pozīcijas un kļuva par līderi otrajā aplī, nosargājot pirmo pozīciju līdz pat finišam un svinot pārliecinošu uzvaru.

"Ferrari" pilotiem tiekot pie dubultuzvaras, otrais finišēja Šarls Leklērs, kurš piekāpās savam komandas biedram 2,36 sekundes, bet trešo un ceturto vietu ieņēma attiecīgi "McLaren" piloti Lendo Noriss un Oskars Piastri.

Piektais finišēja Serhio Peress ("Red Bull"), sesto un septīto pozīciju izcīnīja "Aston Martin" piloti Fernando Alonso un Lenss Strols, astoto vietu ieņēma Juki Cunoda ("Visa RB"), devītais bija Niko Hilkenbergam ("Haas") un pirmo desmitnieku noslēdza Kevins Magnusens ("Haas").

Pēc sacīkstes beigām Alonso saņēma 20 sekunžu sodu par manevru, kas  pēdējā aplī izraisīja Džordža Rasela ("Mercedes") avāriju, un noslīdēja uz astoto vietu, kamēr uz sesto vietu pakāpās Alonso komandas biedrs Strols, bet uz septīto - Cunoda.

Savukārt Makss Verstapens ("Red Bull") sacīksti sāka no pirmās pozīcijas, taču jau otrajā aplī viņš sāka sūdzēties par automašīnu, no kuras aizmugures vēlāk parādījās arī dūmi. Verstapens atgriezās boksos un izstājās no sacīkstes.

Tāpat pēdējā aplī "Mercedes" pilots Džordžs Rasels nespēja savaldīt savu automašīnu un ietriecās sienā, taču pats necieta avārijā. Tikmēr otrs "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons izstājās jau 16.aplī motora problēmu dēļ.

Pēc trīs posmiem kopvērtējumā līderis ar 51 punktu ir Verstapens, kurš bija ātrākais pirmajos divos posmos. Uz otro vietu ar 47 punktiem ir pakāpies Leklērs, bet labāko trijnieku ar 46 punktiem noslēdz Peress. Konstruktora kausā ar 97 punktiem līdere ir "Red Bull", bet otrajā pozīcijā ar 93 punktiem atrodas "Ferrari".

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi