Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mercedes sola atgūties jau nākamajā F-1 čempionāta posmā

Pēc piekāpšanās Ferrari vienībai Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta pirmajā posmā Mercedes komanda sola ar pilnu spēku atgūties jau nākamajā etapā Bahreinā, norādīja tās vadītājs Toto Volfs.

Jau ziņots, ka Ferrari pārstāvošais vācietis Sebastjans Fetels sezonas pirmā posma vadībā izvirzījās brīdī, kad visiem dalībniekiem nācās samazināt ātrumu, jo trasē tika izsludināta virtuālā drošības mašīna. Vācijas sportists izmantoja šo brīdi, lai iebrauktu boksos un nomainītu riepas. Savukārt, atgriežoties trasē, viņš jau bija priekšā iepriekšējam līderim Lūisam Hamiltonam no Lielbritānijas (Mercedes), turpinājumā nosargājot līderpozīciju un savā īpašumā iegūstot Austrālijas Lielo balvu.

Mercedes komandai šāda situācija izjauca visus taktiskos aprēķinu. Atbildību jau uzņēmies šīs komandas vadītājs Toto Volfs, kurš solīja, ka līdzīga kļūda vairs neatkārtosies. "Mēs [uzvaru] izlaidām, un nākas mums norīt šo rūgto tableti."

"Pēc Lūisa iebraukšanas boksos, mēs domājām, ka mūsu scenāriji drošības mašīnas gadījumiem nostrādās un ka Sebastjans trasē neatgriezīsies pirms Hamiltona," norādīja Volfs. "Dažu rezerves sekunžu vietā mēs TV ekrānos pēkšņi ieraudzījām, ka to nav."

Volfs nenoliedza, ka ar virtuālo drošības mašīnu reizēm var iegūt un arī zaudēt, taču "tā noteikti bija mūsu problēma un nepieciešams analizēt un saprast, kas noticis, lai to vairs nepieļautu."

"Lūiss jau no pirmā apļa visu kontrolēja, tas pats bija arī pēc pirmā boksu apmeklējuma. Šķita, ka būs uzvara, taču tās nebija. Nākamajā reizē atgriezīsimies trasē spēcīgāki," atzina Volfs.

F-1 sezonas otrais posms 8.aprīlī notiks Bahreinā.

Fetels Austrālijas Grand Prix izcīņā uzvarēja otro gadu pēc kārtas un trešo reizi karjerā, pirmo panākumu gūstot 2011.gadā ar Red Bull. Savukārt kopā vācietim tagad ir 48 uzvaras 200 F-1 posmos, bet uz goda pjedestāla viņš kāpa simto reizi karjerā.

Tikmēr trešo vietu svētdienas sacensībās ieņēma Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi