Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Talantu visām maiņām nepietiek: Hārtlijs atklāj potenciālos melnā darba darītājus

Nezināmo vēl ir pietiekami daudz, taču jau var saskatīt, kādu uzdevumu veikšanai tiek gatavoti atsevišķi spēlētāji. Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs nedēļas nogales pārbaudes spēlēs ar Franciju centīsies kliedēt šaubas par vairākiem kandidātiem, lai sastāva izvēlē nekļūdītos. Spēles sākums Arēnā Rīga piektdien pulksten 19.30, sestdien – plkst. 17.

"Latvijā nav tik daudz talantīgu spēlētāju, lai četras maiņas nokomplektētu ar spēlētājiem, kuri ir tendēti uz vārtu gūšanu. To var atļauties darīt tāda līmeņa komandas kā Kanāda," trenera Hārtlija izteiktā atziņa Dienai pēc ceturtdienas treniņa nepārprotami norādīja uz paredzamo vietu izbrīvēšanu sastāvā spēlētājiem, kuru galvenais uzdevums būs rūpēties, lai ripas neielidotu pašu komandas vārtos. Pēdējās divās pārbaudes spēlēs Sēderteljē ar Zviedriju (1:4 zaudējums un 4:3 uzvara bullīšos) kā pirmie skaitliskajā mazākumā laukumā devās uzbrucēji Vitālijs Pavlovs un Gunārs Skvorcovs. Abiem šī nebija rezultatīva sezona Rīgas Dinamo komandā, taču nevarēja nepamanīt, ka Hārtlijs viņiem uzticas.

"Jā, tā arī ir, ka gatavojam šos hokejistus spēlei mazākumā. Abi ir liela auguma, turklāt Vitālijs Pavlovs prasmīgi cīnās iemetienos, kas mazākumā ir īpaši svarīgi. Arī spēles gaitā var izveidoties dažādas situācijas. Piemēram, ja būsim vadībā, tad pēdējās minūtēs mums uz laukuma nevajadzēs vārtu guvējus, bet gan hokejistus, kuri spēj nospēlēt atbildīgi."

Plānotos maiņu salikumus spēlēšanai pasaules čempionātā Ķelnē Hārtlijs pagaidām nevēlas atklāt. Ir gan redzams, ka priekšējā līnijā vilcēja lomai tiek gatavota maiņa: Kaspars Daugaviņš – Andris Džeriņš – Lauris Dārziņš. Hārtlijs nezaudē cerību sastāvā ieraudzīt arī Mārtiņu Karsumu, kurš atlabst pēc ceļgala tīrīšanas. "Karsums ceturtdien pirmo reizi mēģināja slidot, un tā jau ir laba zīme." Kopā ar pārējiem Mārtiņš gan netrenējas, bet pirmās spēles datums 6. maijs strauji tuvojas. Sestdien Rīgā jāielido Zemgum Girgensonam un Rodrigo Ābolam. Pirmdien abiem vajadzētu izlases treniņā būt uz ledus, un tas nozīmē – konkurence uzbrucēju rindās vēl vairāk saasināsies.

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi