Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Sotnieks uzsver komandas pacietīgo spēli pret Maskavas Dinamo

Rīgas Dinamo aizsargs Kristaps Sotnieks pēc pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā gūtās uzvaras pagarinājumā ar 1:0 pār Maskavas Dinamo uzsvēra komandas pacietīgo un neatlaidīgo spēli, kas beigās deva cerēto rezultātu un ļāva uzvarēt.

Sīvā cīņa Sotniekam atgādināja to hokeju, kāds tiek spēlēts izslēgšanas mačos (play off) sezonas beigās, taču mājinieki tieši tādai spēlei bija gatavojušies un noskaņojušies, viņš atklāja sarunā ar BNS. "Mēs tam bijām gatavi. Visi skaidri zināja, ka jāspēlē pacietīgi, tad arī viss izdosies. Treneris pirms cīņas teica, lai spēlējam droši, bez kļūdām, izskaidroja, kā sagaidīt pretinieku. Aizsargi darīja savu darbu, uzbrucēji savu, tapēc beigās arī bija pozitīvs iznākums," uzskata aizsargs, kurš nospēlēja 18 minūtes un 23 sekundes.

Papildu motivācija rīdziniekiem bija arī zaudējumi iepriekšējās spēlēs, jo sevišķi pēdējā pret Sanktpēterburgas SKA, kad komanda arī spēlējusi labi, taču kļūdu dēļ piedzīvoja neveiksmi. "Ļoti gribējās uzvarēt, jo arī pirms tam mēs nespēlējām slikti un tikai dažu kļūdu dēļ zaudējām vārtus. Tāpēc turpinājām iesākto darbu. Tas, ka pretī mums bija Znaroks un Vītoliņš [bijušie Latvijas izlases treneri], diez vai mūs uzkurināja, manuprāt, neviens par to īpaši nedomāja. Vienkārši mums vajadzīgi punkti, mums vajag tikt izslēgšanas mačos, katra spēle ir svarīga, tāpēc ejam un cīnāmies," uz komandā valdošo noskaņojumu norādīja Sotnieks.

Viņš atzina, ka arī šoreiz bijuši brīži, kad varēja nospēlēt citādi, jo īpaši abās reizēs, kad uz mājinieku vārtiem tika piešķirti soda metieni. "Uzbrucēji noteikti nepamanīja, ka no sodīto soliņa nāk ārā pretinieku spēlētājs, noteikti neredzēja palikušo laiku. Taču vārtsargs izglāba, tāpēc viss ir kārtībā, lai gan tādus izgājienus nevar taisīt. Būtu viņi iemetuši, viss būtu izvērties citādi," sacīja hokejists.

Viņš pieļāva, ka skaitliskā vairākuma beigās, kad vārtsargs, ar nūju dauzot pa ledu, brīdina komandas biedrus par pretinieku noraidītā spēlētāja atgriešanos laukumā, uzbrucējiem arēnā valdošā lielā trokšņa dēļ to dzirdēt ir pagrūti, jo viņi ir tālāk, bet aizsargi parasti šādu zīmi saklausa. "Mēs to dzirdam un esam gatavi," nianses izskaidroja Sotnieks.

Abi soda metieni uz Rīgas kluba vārtiem tika piešķirti, kad pretinieku zonā ar piespēli kļūdījās mājinieku uzbrucēji, tādējādi ļaujot pretiniekam iziet vienatnē uz Krisa Holta sargātajiem vārtiem.

Nākamās četras spēles Rīgas Dinamo aizvadīs viesos, un Sotnieks cer, ka arī tur izdosies papildināt punktu bagāžu. "Jā, izbraukumā ir grūtāk spēlēt, taču šosezon mēs tieši viesos esam vairāk uzvarējuši nekā mājās. Cerams, tā būs arī nākamajās spēlēs," hokejists cerīgi raugās tuvākajā nākotnē.

Pekas Rautakallio trenētā komanda nākamo spēli aizvadīs piektdien Maskavā pret CSKA, kam sekos cīņas Jekaterinburgā, Astanā un Čeļabinskā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi