Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rihards Bukarts: Spēle varēja aiziet abos virzienos

Latvijas un Austrijas spēle varēja izvērsties arī par labu ne tikai latviešiem, bet arī Austrijas hokejistiem, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Bukarts.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase sīvā cīņā ar rezultātu 4:3 (0:0, 3:2, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pārspēja Austrijas hokejistus.

Bukarts, kurš šajā mačā tika atzīts par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienības rindās, norādīja, ka šīsdienas spēles iznākums bija neparedzams.

"Man ļoti patika, šī bija tiešām interesanta spēle. Mēs iemetam, viņi iemet. Mēs iemetam atkal divus, bet viņi arī atspēlējas. Patiess prieks par uzvaru, jo spēle varēja aiziet abos virzienos," teica uzbrucējs. "Varēja beigties gan pamatlaikā, gan papildlaikā, bet noskaidrojām uzvarētājus "bullīšos", kur mēs bijām stiprāki. Prieks par uzvaru."

Latvijas hokejists sarunā ar žurnālistiem bija ļoti emocionāls un uzsvēra, ka mača laikā un pēc tā emocijas raisījis tieši atbalsts tribīnēs. Latvijas un Austrijas maču klātienē apmeklēja vairāk nekā astoņi tūkstoši līdzjutēju un Tamperē "Nokia Arena" bija dzirdams skaļš atbalsts Latvijai.

"Cilvēki tribīnēs. Cepuri nost atbalstītājiem," Bukarts skaidroja savu saviļņojumu. "Tie cilvēki katru gadu brauc un tērē savu naudu, lai mūs atbalstītu. Tiešām liels prieks un paldies viņiem par to."

Bukarts šajā mačā gan guva vārtus, pielabojot Kārļa Čukstes metienu, gan tika pie rezultatīvas piespēles komandas trešajos vārtos, piespēlējot Rūdolfam Balceram. Viņš arī aktīvi atbalstīja komandas biedrus uz soliņa, un, kā norādīja pats hokejists, ar to mēģina komandas biedriem iedot daļu savas enerģijas.

"Man pašam ir daudz enerģijas un gribas uzkurināt džekus, iedot viņiem arī savu enerģiju un virzīt uz priekšu. Cenšos, cik varu, un dažreiz sanāk labāk, dažreiz sliktāk. Šodien viss sanāca," izcēla hokejists.

Svētdien Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju. Latvijas izlase tikpat kā nodrošinājusi palikšanu elites divīzijā, taču iekļūšana ceturtdaļfinālā ir maz ticama.

B grupā līdere ar 13 punktiem piecās spēlēs ir Somija, tālāk ar 11 punktiem četros mačos ir Zviedrija. Trešo vietu ar astoņiem punktiem četrās ieņem ASV, bet ceturtajā pozīcijā ar septiņiem punktiem četros dueļos ir Čehija. Ar pieciem punktiem seko četras un piecas cīņas aizvadījušās Norvēģija un Latvija, četri punkti piecās spēlēs ir Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta piecos dueļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi