Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pirmā nopietnā atskaite

Uzvar komanda, zaudē treneris - Latvijas hokeja izlases jaunlaiku vēsturē šāds uzskats dominējis īpaši izteikti, jo pēc lieliem panākumiem tautas atzinību vispirms jau izpelnījušies izcilnieki laukumā, turpretī pēc sāpīgiem klupieniem parasti gānīti treneri.

Ar šo iedibināto kārtību jārēķinās arī Aleksandram Beļavskim, kura vadībā pirmo reizi Latvijas hokeja valstsvienība spēlēs pasaules čempionātā.

Sagatavošanās ciklā ap hokeju valdošais barometrs jau uzrādīja iepriekšminēto tendenci. Kad ripas vārtu tīkliņu no iekšpuses neskāra un zaudējumi rindojās cits pēc cita, jau bija dzirdamas runas, ka ar Beļavska iecelšanu amatā ir aizšauts garām. Treniņnometnes sākumā par jaunā trenera atbilstību amatam, šķiet, sāka šaubīties arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, jo kā gan citādi lai skaidro viņa lēmumu bez Beļavska ziņas par treneri no aizokeāna aicināt Tomu Kūlenu. Beigās Kirovs gan ieslēdza atpakaļgaitu, un Kūlens uz Latviju neatbrauca.

Par jaunā trenera darba stilu arī varēja dzirdēt skeptiskas piezīmes. "Lēnām ieslidojamies, un tad darām tā un šitā - ja mūsu laikā kāds no treneriem tā būtu teicis! Bija jāstrādā ar maksimālu atdevi no pirmās līdz pēdējai treniņa minūtei. Nedomāju, ka ar tādu gatavošanos kaut kas labs sanāks," pēc valstsvienības treniņa Volvo ledus hallē privātā sarunā skeptisks bija viens no vadošajiem padomju laika Rīgas Dinamo spēlētājiem.

Tikmēr gatavošanās ritēja savu gaitu, un pat pēc sāpīgā nokdauna Norvēģijā (3:7) Beļavskis saglabāja vēsu prātu, to viņš vēlas sagaidīt arī no saviem padotajiem.

"Viņš ir pozitīvi noskaņots, visu uztver bez panikas," jauno treneri raksturo komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš. "Beļavskis mūs mudina atrast izeju no visām situācijām. Viņš ir pārliecināts, ka ar bļaušanu neko nevar panākt. Mani šāda attieksme pat ļoti apmierina."

Visu rakstu Pirmā nopietnā atskaite lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 27.aprīļa, pielikumā Hokeja Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Aleksandrs Beļavskis

Dzimis 1964. gada 17. janvārī
Ģimenes stāvoklis: precējies, sieva Svetlana, meitas Olga (32) un Jeļena (23), ir divi mazdēli (5 un 3 gadi)
Spēlējis: Rīgas Dinamo (1985-1991), Bjorkloven (1991-1994, 1995-2005), Vastra Frolunda (1994-1995)
Latvijas valstsvienībā: visu laiku septītais rezultatīvākais, 104 spēlēs 95 (47+48) punkti
Trenera karjera: Bjorkloven juniori, Bjorkloven (Zviedrijas Allsvenska), MoDo juniori, Permas Molot (Krievijas augstākā līga), Vannas (Zviedrijas 2. līga), Bobruiskas Dinamo-Shinnik (Baltkrievija, MHL), Latvijas izlases galvenā trenera Kurta Lindstrema palīgs 2004. gada pasaules čempionātā Prāgā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi