Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pienācis īstais atskaites laiks

Latvijas hokeja valstsvienībā sastāvs izvēlēts, bet var būt papildinājums no Ziemeļamerikas.

Optimistisks beigu akords pārbaudes spēļu izskaņā, taču jaunā Latvijas hokeja izlases trenera Boba Hārtlija veikumu vērtēs pēc komandas parādītā snieguma Ķelnē. Latvijas hokeja valstsvienība sestdien, 6. maijā, 21. reizi pēc kārtas sāks spēles pasaules čempionātu augstākajā grupā. Sestdien pulksten 13.15 pēc Latvijas laika spēle ar Dāniju, svētdien plkst. 21.15 – ar Slovākiju.

"Man vēl priekšā būs visnepateicīgākais darbs – būs jāatskaita pēdējie liekie spēlētāji," pirms izbraukšanas uz pēdējām divām pārbaudes spēlēm ar Vāciju (4:3 uzvara pagarinā- jumā un 2:3 zaudējums) medijiem norādīja Hārtlijs. Otrdien viņš paziņoja, ka ārpus sastāva atstāts aizsargs Ēriks Ševčenko, kā arī uzbrucēji Edgars Kulda un Rodrigo Ābols. Otrajā spēlē ar Vāciju pāris neveiksmīgu epizožu lielā mērā izšķīra Ševčenko likteni. Uzbrukumā Ābola izredzes trešo reizi pēc kārtas spēlēt PČ laupīja Vācijā treniņā gūtais kājas savainojums. Zem jautājuma zīmes bija Ginta Meijas iekļaušana sastāvā, kuram treniņā Rīgā salauza degunu. Otrajā mačā ar Vāciju Meija parādīja, ka ar speciālu aizsargmasku ir gatavs palīdzēt. Jaunais Frenks Razgals ar vārtu guvumu otrajā spēlē pret Vāciju laikam jau ielēca pēdējā vagonā, kurā vieta tomēr neatradās Edgaram Kuldam.

2017. gada PČ Latvijas izlases sastāvā būs četri debitanti: aizsargi Bindulis un Uvis Balinskis, kā arī uzbrucēji Rihards Bukarts un Frenks Razgals. Visu komandu galīgie sastāvi vēl nav zināmi, taču Hārtlijs paredz, ka Latvijai čempionātā būs jaunākais pirmais numurs vārtsarga pozīcijā. 23 gadus vecajam Elvim Merzļikinam šis būs otrais pasaules čempionāts. Pērn Maskavā viņš debitēja un cīņā par vietu vārtos izkonkurēja Edgaru Masaļski. 

Otrdienas pēcpusdienā Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols saņēma atļauju no NHL kluba Pitsburgas Penguins, ka uz pasaules čempionātu var braukt uzbrucējs Teodors Bļugers.

Vairāk par izlases sastāvu un pirmajiem diviem pretiniekiem PČ lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi