Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

papildināts (12:57) - Ozoliņš Soču braucēju sarakstā, Nolanam pēdējais turnīrs kā Latvijas trenerim

Latvijas hokeja izlasei gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs kā minimums jāizcīna augstāka vieta nekā Austrijai, uzskata Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans. Vienlaikus viņš Latvijas radio atzinis, ka Tedam Nolanam kā Latvijas izlases galvenajam trenerim šis būs pēdējais turnīrs, jo viņš divu gadu laikā nav izpildījis nevienu uzdevumu.

Soču Olimpiādes hokeja turnīrs norisināsies no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija, aizvadot cīņas vienā grupā ar Šveici, Čehiju un Zviedriju. Latvijas valstsvienības sastāvs tiks nosaukts otrdien līdz plkst.17 pēcpusdienā.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, sastāvā iekļauts arī Rīgas Dinamo kapteinis, 41 gadu vecais leģendārais aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš izlasē pēc septiņu gadu pārtraukuma atgriezās pērn olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Lai gan Latvijas Televīzija pirmdienas vakarā ziņoja, ka izlases galvenais treneris Teds Nolans sastāvā iekļāvis Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta Minesotas universitātes hokeja komandā spēlējošo Teodoru Bļugeru, kurš izlases sastāvā nav aizvadījis nevienu spēli, Lipmans atzinis, ka šādu pieteikumu neparakstīs. "Tad jau mēs kļūsim par izsmieklu visai Latvijai. Cilvēks, kurš nav izlasē nospēlējis nevienu spēli, brauks uz olimpiādi... Tas ir smieklīgi," Sporta Avīzei+ iepriekš teica Lipmans.

"Izlases treniņi sāksies 2.februārī, un tos vadīs galvenā trenera Teda Nolana palīgi Toms Kūlens ar Kārli Zirni," sarunā ar Neatkarīgo Rīta Avīzi (Neatkarīgo) atklāja Lipmans. "Pats galvenais treneris pievienosies tikai Sočos pirms pārbaudes spēles ar Krieviju un reizē ar viņu arī Ziemeļamerikā spēlējošie Zemgus Girgensons un Kristers Gudļevskis."

LHF federācijas prezidents uzskata, ka trešais vārtsargs līdztekus Gudļevskis un Edgaram Masaļskim būs Māris Jučers.

"Olimpiskajās spēlēs mums noteikti jābūt augstākā vietā par Austriju. Tas būtu minimālais uzdevums. Maksimālais - visās spēlēs jācīnās par uzvarām un jau pašā pirmajā pret Šveici," sacīja Lipmans.

Kā zināms, Nolans ir galvenais treneris Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo Sabres, un Lipmans ir pret to, ka speciālists vienlaikus bez izlases vada arī kādu klubu. Visticamāk, uz pasaules čempionāta laiku izlasei jau būs jauns galvenais treneris, kuru varētu meklēt tepat Eiropā.

"Tieši šā iemesla dēļ savulaik šķīros no Oļega Znaroka un nenožēloju šo soli. Nolanu par galveno treneri atstāju tikai tāpēc, ka viņa vadībā tika izcīnītas tiesības spēlēt Olimpiādē," pauda Lipmans.

Ziņa papildināta atbilstoši jaunākajai informācijai

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi