Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas hokeja izlase jaunā trenera Nolana debijā zaudē Dānijai

Tedam Nolanam un viņa palīgiem neizdevās ar uzvaru debitēt pie Latvijas izlases stūres, jo ceturtdienas vakarā ar 2:3 pēcspēles metienos nācās piekāpties Dānijas hokejistiem. Roberts Bukarts Latvijas izlasē izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, viņu atzina par mača labāko spēlētāju mūsu sastāvā.

Mūsu hokejistiem jau 1.minūtē radās iespēja spēlēt vairākumā pēc Niklasa Harda noraidījuma. Tajā sevi labi parādīja vadošā maiņa ar Bukartu, Džeriņu un Meiju, taču Simons Nīlsens pretinieku vārtos bija uzdevuma augstumos. Abas komandas demonstrēja mierīgu hokeju, nekur nesteidzoties, arī vārtu gūšanas momentu bija maz. Mača 7.minūtē labi uzbrukumam pieslēdzās Kristaps Sotnieks, kuram padevās bīstams metiens.Uzreiz pēc tam vēl viens vairākums Teda Nolana padotajiem, taču arī šoreiz rezultātu izmainīt neizdevās.

Mača 12.minūtē savu meistarību nodemonstrēja Masaļskis, noķerot bīstamu Lases Lassena metienu no tuvas distances. Pretinieki aktivizējās, īsā brīdī bīstami uzbruka vairākas reizes un nopelnīja vairākumu, ko jau pēc 10 sekundēm realizēja Kims Stāls– 0:1. Arī pēc vārtu guvuma iniciatīva piederēja Dānijas hokejistiem, Masaļskim nācās krietni pasvīst. Vēl vienu reizi palikām mazākumā pēc Jura Upīša noraidījuma trīsarpus minūtes pirms perioda noslēguma. Nospēlējuši mazākumā minūti, pēc Oskara Cibuļska noraidījuma palikām trijatā pret pieciem dāņiem. Izdevās ne tikai izturēt lielo mazākumu, bet arī astoņas sekundes pirms sirēnas rezultātu izlīdzināt – Roberts Bukarts teicami izkārtoja sev metienu, no aizsega raidot ripu Nīlsena vārtos.

Jurim Štālam bija laba iespēja izvirzīt komandu vadībā 2.perioda sākumā, kad viņš izslidoja pret Nīlsenu, tomēr nekā. Ļoti pamanāma bija mūsu vadošā maiņa, tomēr šīs aktivitātes nematerializējās vārtu guvumā. Trešdaļas 7.minūtē trešais vairākums šajā mačā Latvijai - tajā vārtus gandrīz guva Meija, bet Nīlsens pēdējā brīdi spēja ripu tvert. Vēl pēc dažām minūtēm sekoja noraidījumi Upītim un Salijam, vēlreiz atstājot mūsējos trijatā. Mazliet līdzsvara tūdaļ gan ieviesa noraidījums arī dāņu sastāvā, nevienādos sastāvos neviena no komandām rezultātu mainīt nespēja. Aptuveni četras minūtes pirms perioda beigām Mārtiņš Cipulis ar savu neatlaidību izlauzās vārtu priekšā, bet metiens īsti nesanāca. Tikai 68 sekundes bija atlikušas 2.trešdaļā, kad Jespers Jensens iebakstīja vārtos Edgara Masaļska atsisto ripu, atkal izvirzot vadībā Dāniju.

Neveiksmīgi trešais periods sākās Mārtiņam Cipulim, kurš par pretinieka grūšanu apmalē saņēma 2+10 soda minūtes, kārtējais vairākums Dānijai. To izmantot pretiniekam neizdevās, pēc brīža piecatā pret četriem spēlējam jau mēs. Tiesa, Latvijas pagurušie līderi neko bīstamu vairākumā izveidot nespēja. Perioda turpinājumā abas izlases regulāri apmainījās noraidījumiem, kādā no epizodēm Mārtiņš Porejs nopelnīja jau otro 2+10 sodu Latvijai šajā spēlē. Vairākas labas izdevības izlīdzināt rezultātu Latvija neizmantoja vairākumā, kad spēlēt atlicis bija aptuveni četras minūtes. Divas minūtes pirms pamatlaika noslēguma Gints Meija izskrēja vienatnē pret Nīlsenu - jau trešo reizi mačā, bet šoreiz atkal nekā. Edgars Masaļskis pašās beigās vārtus atstāja un tas deva rezultātu - Meija panāca 2:2 nieka 36 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Labākā iespēja papildlaikā bija Mārtiņam Cipulim 17 sekundes pirms tā beigām, bet uzbrucējam neizdevās vārtu priekšā pārspēt Simonu Nīlsenu. Bullīšu sērijā mūsējiem neiemeta ne Džeriņš, ne mača labākais spēlētājs Latvijai - Bukarts, bet Edgaru Masaļski dāņi prata pārspēt abos mēģinājumos. Tāpat kā 2011.gada PČ, arī šoreiz ar 3:2 pēcspēles metienos triumfēja Dānija.

Nākamo spēli mūsējie aizvadīs rīt, kad plkst.20 vakarā tiksies ar Norvēģiju.

Otrajā turnīra spēlē šodien, kas sāksies plkst. 20, laukuma saimnieki norvēģi uzņems Francijas hokejistus. 

Eiropas Izaicinājuma kauss. Oslo, Norvēģija. 2012.gada 9.februāris.

Dānija – Latvija 3:2 (1:1;1:0;0:1;0:0;1:0)

Vārti: 12:13 Stāls (Jensens, Storms, vair.) 1:0; 59:52 Bukarts (Andersons) 1:1; 18:52 Jensens (Storms, Polsens) 2:1; 59:24 Meija (Bukarts) 2:2; 65:00 Lassens 3:2

Vārtsargi: Nīlsens - Masaļskis

Metieni: 42-31 (11-10/16-10/14-7/1-4)

Soda minūtes: 14-38


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi