Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva
Jau februārī treneris ir uzrunājis Spruktu par spēlēšanu valstsvienībā, taču uzaicinājumu uz treniņnometni Jānis saņēma tikai pagājušās nedēļas nogalē, līdzīgi kā Mārtiņš Cipulis

Hokeja izlases treniņos jauna nedēļa un jaunas sejas

Nekad nav par vēlu pārbaudīt vēl kādu kandidātu – šādu principu šopavasar ievēro Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs. Pirmdien valstsvienībā treniņus sāka no Ziemeļamerikas atlidojušie Zemgus Girgensons un Rodrigo Ābols, kā arī šosezon Alpu līgā spēlējušie pieredzes bagātie uzbrucēji Jānis Sprukts un Mārtiņš Cipulis. Sestdien Latvijas valstsvienība dosies uz Bītigheimu, kur svētdien aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Vāciju.

Hārtlija lēmumi nudien ir neprognozējami. Jau februārī treneris ir uzrunājis Spruktu par spēlēšanu valstsvienībā, taču uzaicinājumu uz treniņnometni Jānis saņēma tikai pagājušās nedēļas nogalē, līdzīgi kā Mārtiņš Cipulis. Laikam jau vairāku kandidātu sniegums neapmierina treneri, jo pretējā gadījumā abi pieredzējušie uzbrucēji treniņus būtu sākuši agrāk. Spruktam pēdējā finālspēle Alpu līgā Ritten Sport sastāvā bija 10. aprīlī, savukārt Cipulis Alpu līgā spēlēja kopā ar Gati Gricinski Lustenau komandā. Gricinskis treniņus izlasē sāka jau 21. martā... Pirmajā treniņā Sprukts un Cipulis bija vienā maiņā kopā ar Ābolu.

Kopš pirmdienas izlases kandidātu sarakstā vairs nav Kobas Jasa, Roberta Lipsberga, Oskara Batņas, Kirila Galohas un Kirila Tambijeva. Zem lielas jautājuma zīmes ir Ginta Meijas spēlēšana pasaules čempionātā Ķelnē. Pirmdienas treniņā Meijam salauza degunu, un viņam jau ir izdarīta operācija. 

Latvijas vienīgais pārstāvis NHL Zemgus Girgensons pēc pirmā treniņa padalījās savās sajūtās. "Aktīvs un intensīvs treniņš. Diezgan grūti man bija, bet no čaļiem dzirdēju, ka šis bija viens no vieglākajiem [treniņiem]." Neesot gan bijusi liela atšķirība no treniņiem NHL klubā Bufalo Sabres

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi