Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Hārtlijs uzticas jaunajai paaudzei

Galīgais sastāvs vēl nav nosaukts, taču ir redzams, ka būs četri vai pieci debitanti. "Izlases sastāvā patlaban ir septiņi hokejisti, kuri jaunāki par 22 gadiem, un es ar to lepojos," pirms došanās uz pēdējām divām pārbaudes spēlēm ar Vāciju uzsvēra Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs. 30. aprīlī un 1. maijā Latvija izbraukumā spēlēs ar Vāciju. Pasaules čempionātā pirmā spēle 6. maijā Ķelnē ar Dāniju.

Pēdējais piemērs jauno spēlētāju bīdīšanai Ķelnes virzienā ir 36 gadus vecā uzbrucēja Mārtiņa Cipuļa atskaitīšana, nedodot Mārtiņam iespēju sevi apliecināt pārbaudes spēlē. No pirmdienas līdz ceturtdienai Cipulis trenējās izlasē. "Viņa gatavība bija ļoti tuvu jauno spēlētāju līmenim. Šajā situācijā Latvijas hokeja nākotnes vārdā, domāju, labāk ir uz čempionātu vest kādu gados jauno spēlētāju," skaidroja treneris Hārtlijs, kuram, pēc Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretāra Viestura Koziola teiktā, kā pirmajam kapteinim uz kuģa ir vienpersoniskas tiesības izvēlēties sastāvu.

Pirmdien treniņus sāka vēl viens pieredzējis uzbrucējs – Jānis Sprukts (35 gadi), kurš laikam jau ir sastāva galīgajā aptverē, ja reiz ir nosaukts kā viens no četriem kapteiņa palīgiem. Valstsvienības kapteiņa pienākumus pildīs Kaspars Daugaviņš, bet viņam pārmaiņus asistēs divi pāri: Sprukts/Artūrs Kulda un Kristaps Sotnieks/Lauris Dārziņš. Hārtlijs neslēpa, ka Sprukts pagaidām viņa rangā ir otrais centra uzbrucējs (laikam jau pēc Andra Džeriņa), taču pēc spēlēm ar Vāciju viss varot arī mainīties.

Uz Dienas jautājumu, vai šonedēļ iespēlētais uzbrucēju trijnieks ar NHL uzbrucēju Zemgu Girgensonu, Šveices NLA spēlējošo Ronaldu Ķēniņu un jauno uzbrucēju Frenku Razgalu, kurš šosezon pārsvarā spēlēja HK Rīga sastāvā Jaunatnes līgā, varētu spēlēt kopā arī Ķelnē, treneris atbildēja ar komplimentu izteikšanu Razgalam. "Viņš ir inteliģents spēlētājs, kurš prot gūt arī vārtus. Vēl gan pietrūkst fiziskā spēka, tāpēc uz svaru zāli būs jādodas tūlīt pēc pasaules čempionāta beigām." No teikuma otrās daļas var noprast, ka Razgals Ķelnē spēlēs.

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

Top komentāri

kas cits atliek?
k
Odā arī ir gaļa!
Gintis
G
Fifa, CIPU UZMETA. Nu moins,kā bez Cēsu raķetes tagad.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi