Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Girgensonam izcils sniegums Sabres komandas uzvarā

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli un teicamu individuālo sniegumu, kā arī kļuva par spēles pirmo zvaigzni, bet viņa pārstāvētā Bufalo Sabres komanda Nacionālas hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) savā laukumā pagarinājumā uzvarēja Fīniksas vienību Coyotes.

Latvietis tika pie rezultatīvas piespēles sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad neizšķirtu 1:1 panāca Tailers Enīss. Girgensons nospēlēja aktīvi uz viesu aizsardzības zonas robežas, izcīnīja ripu un piespēlēja to Enīsam, kurš meistarīgi apspēlēja pretinieku vārtsargu.

Pēdējās 11 spēlēs latvietis guvis trīs vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Pirmdienas mačā Girgensons uz ledus pavadīja 22 minūtes un vienu sekundi, kas ir lielākais spēles laiks viņa NHL karjerā, kā arī veica septiņus metienus pa vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus un bloķēja divus metienus. Viņa lietderības koeficients palika neitrāls.

"Īsais komandas spēlētāju soliņš un daudzie noraidījumi - šķita, ka šajā mačā nekas nenotiek pēc mūsu plāna," pēc mača izteicās latvietis. "Mēs vienkārši smagi strādājām. Šķiet, ka šādi strādājuši šosezon vēl nebijām."

Uzvaras vārtus mājinieku labā pagarinājuma ceturtajā minūtē guva Marks Pesiks, pēc kura metiena ripa iesprūda Coyotes vārtsarga spēles kreklā un kopā ar pašu vārtsargu šķērsoja vārtu līniju. Savukārt par mača trim zvaigznēm tika atzīti attiecīgi Girgensons, kā arī Sabres vārtsargs Raiens Millers, kurš atvairīja 37 metienus, un Enīss.

Girgensons šosezon 36 mačos guvis četrus vārtus un izpildījis deviņas rezultatīvas piespēles. Viņš pašlaik ir komandas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs.

Sabres ar 23 punktiem 37 spēlēs pārliecinoši ieņem ne tikai pēdējo, astoto, vietu Atlantijas divīzijā, bet ir arī vājākā vienība Austrumu konferencē un visā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi