Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Džeriņš: Čehijas līgā šāda spēles maniere ir ikdiena

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Andris Džeriņš iemeta tik svarīgo trešo ripu 3:1 uzvarētajā spēlē pār Slovākiju. Līdz Džeriņa vārtu guvumam uzvaras pavediens karājās trauslā diedziņā.

“Mēs paši ar savām kļūdām un noraidījumiem sarūpējām tik nervozu spēli,” pēc mača norādīja Džeriņš. “Vajadzēja spēlēt mierīgāk. Es nenopelnīju noraidījumu, bet viennozīmīgi biju viens no vaininiekiem, kāpēc nācās spēlēt mazākumā. Tomēr trīs punkti ir iegūti un tas arī ir galvenais.”

Slovāki spēlēja netīri, mēģinot izsist mūsējos no līdzsvara. “Ja godīgi, tad es pie tādām lietām esmu pieradis. Liela daļa Slovākijas spēlētāju nāk no Čehijas līgas, kur šāda spēles maniere ir ikdiena. Mums bija jāsaglabā pacietība. Protams, nedrīkstam pieļaut, ka mums kāpj uz galvas, taču svarīgi ir nomierināties īstajā brīdī.”

Latvijas izlase pirmo reizi pasaules čempionātu augstākajā grupā ir sākusi ar divām uzvarām. “Viennozīmīgi panākuma galvenā atslēga ir Elvis (vārtsargs Merzļikins), “ bez svārstīšanās norādīja Džeriņš. “Jebkurai augsta līmeņa komandai būtu nepieciešams tik laba līmeņa vārtsargs kā viņš. Par pārējo – es domāju, ka visi redzēja kā mūsu komandas spēlētāju gūlās zem ripām un bloķēja metienus. Otrā panākuma atslēga noteikti ir komandas pašaizliedzīgā spēle.”

Niansēs kaut kas pamainīsies, bet līdzīgā manierē pēc Džeriņa domām būtu jāturpina spēlēt. “Treneri pirms katras spēles izpēta pretinieku komandas spēles stilu un izdomā labāko veidu kā kā spēlēt. Tad jau redzēsim, kāds būs plāns uz nākamo spēli.”

Latvijas izlasei ir labas izredzes uzvaras sēriju pagarināt. Trešais pretinieks būs rangā zemāk esošā Itālija. Otrdien spēles sākums pulksten 17.15 pēc Latvijas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi