Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bļugers: Slovāki nedaudz psihoja, bet viņi tā cīnījās par uzvaru

Slovākijas hokeja izlases svētdien pasaules čempionāta mačā pret Latviju demonstrētā nedisciplinētā spēle, kurā bija vairāki rupji pārkāpumi, diezin vai bija apzināta, jo pretinieki tā centušies cīnīties par uzvaru, uzskata uzbrucējs Teodors Bļugers.

Latvijas izlase svētdien Ķelnē svinēja uzvaru ar 3:1, tiekot pie otrā panākuma divos mačos un ar sešiem punktiem kļūstot par A apakšgrupas līderi.

"Spēle bija ļoti intensīva, jo abām komandām bija daudz momentu. Mums pirmais periods šoreiz izdevās labāks nekā pirmajā mačā ar Dāniju, un tas ļoti palīdzēja. Tāpat ļoti svarīgi, ka mēs iemetām pirmie - tas ļāva iegūt vēl lielāku pārliecību," pēc aizvadītās spēles aģentūrai LETA sacīja izlases debitants Bļugers, kurš darbojās ceturtajā uzbrucēju virknējumā, nospēlējot astoņas minūtes.

Jau no spēles sākuma slovāki centās provocēt pretinieku hokejistus, spēlējot rupji, taču šoreiz Latvija sāncenšus sodīja ar trīs vairākumā iemestām ripām.

"Nezinu, vai slovāki apzināti spēlēja rupji. Abas komandas cīnījās par uzvaru. Slovāki varbūt arī nedaudz psihoja, jo gribēja atspēlēties, taču nedomāju, ka viņi tā rīkojās apzināti. Ļoti labi, ka mums izdevās realizēt vairākumus, šādā veidā atbildot uz viņu rīcību," atzina Bļugers.

Pirms spēles treneri Latvijas spēlētājiem devuši uzdevumu kurināt spēles tempu, ko arī izdevās realizēt.

"Mums uzdevums bija spēlēt agresīvi, būt ātriem, neļaut viņiem ieskrieties. Pirms spēles skatījāmies slovāku spēles video. Viņiem labāk patīk lēna spēle, kad var paņemt ripu, gaidīt savu iespēju, taču mēs gribējām būt agresīvi, kas mums arī ļoti labi sanāca," nianses atklāja izlases debitants.

Šogad pasaules čempionātā Slovākijas izlasei nepalīdz neviens spēlētājs no Nacionālās hokeja līgas (NHL), bet kopumā viņiem iztrūkst vairāk nekā 20 hokejistu, kuri varētu būt komandā. Tomēr tas noteikti neesot nozīmējis to, ka pretiniekiem tāpēc bijusi vāja vienība.

"Jā, slovākiem nebija daudz vadošo spēlētāju, taču viņi arī ir meistarīgi spēlētāji, un mēs pirms spēles nedomājām, ka būs viegli. Gaidījām, ka būs smaga spēle un tā arī bija - cīņa bija laba, patīkami, ka uzvarējām. Tagad jāatpūšas un jāgatavojas nākamajam mačam ar Itāliju, kas arī nebūs viegls," piebilda Bļugers, kurš šosezon spēlēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas uzvarēja turnīra regulārajā čempionātā, bet Kaldera kausa izcīņā izstājās jau pirmajā kārtā.

Šī ir pirmā reize, kad Latvijas izlasei planētas meistarsacīkstes izdevies uzsākt ar divām uzvarām. Pirms tam vienīgo reizi tā pasaules čempionātu ar panākumu bija sākusi 2014.gadā Minskā, taču toreiz otrajā mačā tika piedzīvota neveiksme.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Latvija, bet pieci punkti ir Krievijai. Četrus punktus tikmēr guvusi Zviedrija, kamēr pa trim punktiem izcīnījušas Vācija un ASV. Savukārt pie diviem tikusi Slovākija, kamēr viens punkts ir Itālijai, bet bez punktiem ir Dānija.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs otrdien pret Itāliju, kam sekos spēles ar Zviedriju, ASV, Krieviju un Vāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi