Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ābols: Pret zviedriem ar disciplīnu un cīņassparu vien nepietiks

Četras aizvadītas sezonas pēc spēka otrajā Zviedrijas Allsvenskan līgā ir pietiekami ilgs laiks, lai itin labi iepazītu šīs valsts hokeja spēles stilu. "Kas nu es par zviedru hokeja speciālistu?" pēc Latvijas izlases trešdienas rīta treniņa, vaicāts raksturot nākamos pretiniekus, galvenā trenera palīgs Artis Ābols sākotnēji bija izvairīgs. Pēc tam jau uzskaitīja Zviedrijas izlases galvenos plusus. Laika posmā no 1999. līdz 2004. gadam Ābols četras sezonas pārstāvēja Nykopings klubu Zviedrijā.

Piekrīti apgalvojumam, ka zviedru hokeja stils Latvijai ir īpaši neparocīgs?

Vispirms jau būtu jāpasaka, ka zviedru hokejs ir viens no labākajiem pasaulē. Ja ieskatāmies viņu pieteikumā, tajā ir divi vārtsargi un 18 spēlētāju, no kuriem 16 ir no NHL. Protams, tas ir top līmenis.

Kāds iespaids par šī gada modeli ar tik daudziem NHL spēlētājiem?

Viņi vienmēr ir bijuši spēcīgi darbībās ar ripu – aizsargi vispār neatmetās. Daudzi spēlētāji nāk no Vastra Frolunda hokeja skolas. Piemēram, aizsargs Klingbergs, kurš tikai trešo gadu spēlē NHL, bet ir ļoti aukstasinīgs. Pat pārāk, jo no ripas vispār negrib šķirties, tāpēc NHL pat bieži esot sēdināts uz soliņa. Tajā pašā laikā pirms Pasaules kausa runāja, ka zviedru aizsardzības līnija ir pat labāka nekā kanādiešiem! Hedmans, Ēkmans-Lārsons, Strolmans, Klingbergs – gan perfekti slido, gan met. Viņi visi ir pasaules augstākās klases aizsargi.

Ko mēs viņiem varam likt pretī?

Ar disciplīnu un cīņassparu vien nepietiks. Galvenais būs nezaudēt ātrumā. Lai arī vakar [otrdien] bija spēle, šodien treniņā vingrinājumos Bobs [galvenais treneris Hārtlijs] atkal prasīja ātrumu, ātrumu un vēlreiz ātrumu. To viņš uzsver katrā treniņā, ka ir ātri jādomā un ātri jāreaģē. Protams, vajadzēs disciplinētu spēli aizsardzībā. Elvim [vārtsargs Merzļikins] atkal būs labi jāspēlē. Tāpat ir skaidrs, ka favorīts šai spēlē būs Zviedrija.

Visu sarunu ar Latvijas izlases galvenā trenera palīgu Arti Ābolu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi