Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ābols: Nepieļauju vairs tik lielas un izteiktas kļūdas

Latvijas hokeja izlases jaunākais spēlētājs Rodrigo Ābols arī pats jūt, ka ar katru maču arvien vairāk progresē un pieliek savā sniegumā, aģentūrai LETA atzina pats uzbrucējs.Čempionāta pirmos mačus 19 gadus vecais uzbrucējs aizvadīja valstsvienības ceturtajā maiņā, bet trešdien pret Šveici tika paaugstināts uz trešo virknējumu, palīdzot Latvijai ar 2:1 pagarinājumā pārspēt Šveici un gūt pirmo uzvaru sacensībās.

"Šobrīd jau emocijas pierimušākas, jo gatavojamies nākamajam mačam, bet vakar papriecājāmies. Šodien jau esam gatavi nākamajai spēlei," pēc ceturtdienas treniņa pauda Ābols. "Duelis ar Šveici bija labāks nekā iepriekšējās cīņas, jo neuzdāvinājām pretiniekiem momentus pašu kļūdu dēļ. Šveice nav vāja komanda un viņi paši radīja momentus."Nākamās divas spēles Latvija aizvadīs piektdien un sestdien, kad spēkosies ar Vāciju un Austriju. Kā pauž Ābols, vienībai ar fizisko kondīciju nav problēmu. "Mēnesi, kad gatavojāmies, labi pastrādājām.""Spēlēt trešajā vai ceturtajā maiņā nav nekāda atšķirība - jebkurā gadījumā jāiet pildīt to, ko treneris saka. Jācenšas darīt visu, lai būtu uzvara," izteicās spēlētājs. "Sāku justies pārliecinošāk un uzskatu, ka ar katru spēli pielieku - kļūdas vairs nav tik lielas un izteiktas. Galvenais ir pārliecība, ka varu šeit spēlēt. Pašam galvenās kļūdas bija pret Kanādu, kad ielaidu divus golus."A apakšgrupas priekšgalā ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās spēlēs atrodas Kanāda, bet pa astoņiem punktiem ir Zviedrijai un Šveicei. Četrus punktus izcīnījusi Čehija, bet tai ar trim punktiem seko Vācija un Francija. Tikmēr septīto un astoto vietu apakšgrupā ieņem attiecīgi Austrija un Latvija, kam pa diviem punktiem.Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgst no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Smagums no pleciem ir nost

Pirmajās trīs pasaules čempionāta spēlēs ir izcīnītas uzvaras, un lielais spiediens, kas gūlās uz hokejistu pleciem, tagad ir aiz muguras, otrdien pēc uzvaras mačā ar Kazahstānu sarunā ar žurnālistiem...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi