Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Polijas futbolisti Varšavā kompensācijas laikā izrauj neizšķirtu pret Angliju

Polijas futbola izlase trešdien 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla spēlē dramatiskā cīņā izrāva neizšķirtu pret Angliju.

I apakšgrupas duelis Varšavā noslēdzās ar rezultātu 1:1 (0:0).

Spēles pirmajā puslaikā abām izlasēm bija pa pāris momentiem un duelis aizritēja bezkompromisu cīņā. Dodoties uz ģērbtuvēm, abu izlašu futbolisti saplūcās, kā dēļ tiesnesis parādīja Herijam Magvairam un Kamilam Glikam dzeltenās kartītes.

Anglijas izlase vadību ieguva 72.minūtē, kad pēc pacietīgi konstruēta uzbrukuma Herijs Keins negaidīti no apmēram 30 metriem izpildīja tālu sitienu, pārspējot Vojcehu Ščensniju. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām angļu vārtsargs Džordans Pikfords pieļāva rupju kļūdu - ievadot bumbu spēlē, viņš to iesita kājā Karolam Šviderskim, kurš neizmantoja pretinieka "dāvanu".

Tomēr par prieku sanākušajiem līdzjutējiem mājiniekiem uzsmaidīja veiksme. Kompensācijas laika otrajā minūtē pēc Roberta Levandovska piespēles soda laukumā visaugstāk uzlēca Damjans Šimanskis, kurš ar galvu raidīja bumbu mērķī - 1:1.

Par I grupas vicelīderi kļuva Albānija, kas savā laukumā ar 5:0 (1:0) sagrāva Sanmarīno. Vārtus albāņiem guva Rejs Manajs, Čazims Lāči, Armando Broja, Elseids Husajs un Mirto Uzuni.

Vēl šajā grupā Ungārija mājās ar 2:1 (2:0) uzvarēja Andoru. Ungāriem pirmajā puslaikā vārtus guva Ādams Salai un Endre Botka, bet andoriešiem atzīmējās Makss Ljovera.

I apakšgrupā pirmo vietu ar 16 punktiem sešās spēlēs ieņem Anglija, 12 punkti ir Albānijai, 11 punktus guvusi Polija, desmit punkti ir Ungārijai, trīs punktus iekrājusi Andoru, bet Sanmarīno ir bešā.

Tikmēr pirmo zaudējumu kvalifikācijā piedzīvoja Zviedrija, kas B apakšgrupas duelī viesos ar 1:2 (0:0) atzina Grieķijas pārākumu. Visi vārti tika gūti otrajā puslaikā - vispirms mājiniekiem izcēlās Anastasis Bakasets un Vangelis Pavlidis, bet pēc tam ar precīzu sitienu atbildēja Robins Kvaisons.

Vēl šajā grupā Spānija ne bez grūtībām viesos ar 2:0 (1:0) pieveica Kosovu. Spāņiem vārtus guva Pavlo Fornals un Ferrans Torress.

B grupā pirmā ar 13 punktiem sešās spēlēs ir Spānija, otro vietu ar deviņiem punktiem četros mačos ieņem Zviedrija, seši punkti četrās cīņās ir Grieķijai, četrus punktus piecos dueļos guvusi Kosova, bet punktu piecās spēlēs guvusi Gruzija.

Citviet Igaunija viesos izturēja pretinieku spiedienu un pārsteidzoši nospēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Velsu, kuru no zaudētiem punktiem neglāba Gerets Beils.

Vēl E apakšgrupā tikpat kā ceļazīmi nodrošinājusi FIFA pasaules ranga līdere Beļģija, kas neitrālā laukumā Kazaņā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Baltkrieviju. Beļģiem uzvarai pietika ar Denisa Praeta 33.minūtē gūtajiem vārtiem.

E apakšgrupā pirmo vietu ar 16 punktiem sešās spēlēs ieņem Beļģija, pa septiņiem punktiem ir piecas un četras cīņas aizvadījušajām Čehijai un Velsai, trīs punktus piecos dueļos guvusi Baltkrievija, bet savā ceturtajā mačā pie pirmā punkta tika Igaunija.

Tikmēr Itālija mājās ar 5:0 (4:0) sagrāva Lietuvu. Itāļiem divreiz izcēlās Moise Kens, pa reizei bumbu vārtos ieraidīja Džakomo Raspadori un Džovanni di Lorenco, bet vienu bumbu savā "cietoksnī" iesita Edgars Utkus.

Šī gada Eiropas čempiones Itālijas izlases bezzaudējumu sērija sasniegusi 37 mačus. Par diviem mačiem īsāka sērija no 2007. līdz 2009.gadam bija Spānijai un no 1993. līdz 1996.gadam Brazīlijai. Dažos avotos Brazīlijas bezzaudējumu sērija ir 36 spēles, taču viens tās izlases mačs, neizšķirts pret Rumānijas B izlasi, nav FIFA atzīts, jo duelis aizvadīts pret rezerves komandu.

Vēl C apakšgrupā notika spēle Belfāstā, kur Ziemeļīrija cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Šveici.

C apakšgrupā pirmo vietu ar 14 punktiem sešās cīņās ieņem Itālija, astoņi punkti četros mačos ir Šveicei, piecus punktus četrās cīņās guvusi Ziemeļīrija, pieci punkti piecās spēlēs ir Bulgārijai, bet Lietuva zaudējusi visos piecos dueļos.

J apakšgrupā pārliecinošu uzvaru svinēja Vācija, kas viesos ar 4:0 (2:0) pieveica Islandi. Hansi Flika vadītajā komandā vārtus guva Seržs Njabrī, Antonio Rīdigers, Līrojs Sanē un Timo Verners.

Vēl Armēnija mājās spēlēja 1:1 (1:0) ar Lihtenšteinu. Pirmā puslaika kompensācijas laikā 11 metru soda sitienu realizēja Henriks Mhitarjans, bet desmit minūtes pirms pamatlaika beigām 1:1 panāca Noa Friks.

Arī šajā grupā viens bezvārtu neizšķirts 0:0 (0:0), jo Skopjē uzvarētāju nenoskaidroja Ziemeļmaķedonija un Rumānija.

J apakšgrupā pēc sešām spēlēm līdere ar 15 punktiem ir Vācija, 11 punktus guvusi Armēnija, desmit Rumānija, deviņi ir Ziemeļmaķedonijai, četri Islandei, bet viens - Lihtenšteinai.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi