Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Liepājas talanti vienisprātis: pilsētas galvenajā komandā jaunajiem spēlētājiem nav ko meklēt

Kaut pilsētā ir lieliska jaunatnes akadēmija, Kurzemes spēcīgākais futbola klubs Liepāja ierasti neizvēlas savus jaunos spēlētājus, tāpēc talantīgākie liepājnieki šobrīd devušies uz citiem klubiem un par vienu no viņiem šoziem iekšējā tirgū tika samaksāti vairāk nekā simts tūkstoši eiro, vēstīts žurnāla Sporta Avīze marta numurā.

Liepāja ir futbola pilsēta, kur ierasts jaunos futbolistus rekrutēt no bērnudārziem. Tā tas piecu gadu vecumā bijis arī ar Niku Sliedi, kurš turpmākos desmit gadus trenējies pie Ingus Lukoviča, par speciālistu sakot tikai tos labākos vārdus. “Atmosfēra bija patīkama, ar prieku nācām uz katru treniņu – trenējāmies nopietni un bieži braukājām uz turnīriem ārzemēs,” saka 2,02 metrus garais futbolists, kurš šomēnes nosvinēja savu 19. dzimšanas dienu.

Tomēr pietiekami nopietnu uzmanību no 2015. gada Latvijas čempiones Liepāja viņš nav izpelnījies. “Mani jau 15 gadu vecumā treniņiem piesaistīja Aleksandrs Starkovs, viņam viss patika, bet tad tika atlaists. Nākamais treneris (Andrejs Kaļiņins) negribēja uz mani pat paskatīties, jo viņam biju par jaunu. Sapratu, ka tur skaidrības par manu likteni nebūs,” atceras Sliede, kurš nolēmis pamest Liepāju un doties uz galvaspilsētas klubu RFS. Aizsargs uzsver, ka Liepājā ir lieliska jaunatnes akadēmija, bet valda problēmas ar piramīdas virsotni, jo arī vairāki par viņu pāris gadus vecāki futbolisti nav spējuši izpelnīties pietiekamu uzmanību no pilsētas galvenās komandas. Šobrīd jau vairāk nekā desmit Liepājas jaunie talanti spēlē citos Virslīgas klubos, kamēr savas pilsētas vienībā izpelnījušies labākajā gadījumā minimālu laiku laukumā.

Šajā ziemā jau Sliede pārgāja uz Latvijas čempionvienību Valmiera, kas pēc Sporta Avīzes rīcībā esošās informācijas par viņu samaksāja vairāk nekā simts tūkstošus eiro, parādot Liepājai nevajadzīgā futbolista potenciālu.

Ļoti līdzīgi izsakās arī par Sliedi pusotru gadu jaunākais Rodrigo Gaučis, kurš gan ir īstens grobiņnieks. Jaunatnes vecumā Grobiņa regulāri esot apspēlējusi Liepājas metalurga vienaudžus, bet pēc Kurzemes kluba transformācijas par Liepāju jau kļuvis smagi spēkoties un 2018. gadā arī pats pievienojās reģiona lielpilsētas akadēmijai. Tur viņš ātri kļuva par līderi un pat tika atzīts par Latvijas U18 čempionāta labāko uzbrucēju. Šoziem Gaučis no Nākotnes līgas komandas Grobiņa pārgāja uz RFS un stāsta, ka Tamaza Pertija vadītā Liepāja pat īsti nav interesējusies – nosacītu interesi sākts izrādīt vien pēc viņa tikšanās ar RFS ģenerāldirektoru Māri Verpakovski.

“Viņi mani gribēja tikai ķeksīša pēc, jo biju vietējais spēlētājs – parādīt, ka rūp,” skarbs ir Gaučis, kurš pērn palīdzēja gados jaunajai Grobiņai Latvijas kausa spēlē izsist Liepājas profesionālus. Tieši Gaučis kompensācijas laikā apzaga pieredzējušo Igoru Tarasovu un izkārtoja partnerim uzvaras vārtus (2:1). “Skatoties šos vārtus atkārtojumā, joprojām skudriņas skrien pār ķermeni. Neaprakstāmas emocijas, ko nekad neaizmirsīšu. Īstie liepājnieki uzvarēja ārzemniekus.”

Zaudējums Grobiņai liepājniekiem izmaksāja ļoti dārgi – vēlāk par Latvijas kausa ieguvēju kļuva Auda, kas nozīmēja, ka Kurzemes klubam ar ceturto vietu Latvijas čempionātā nepietika, lai kvalificētos Eirokausu sacensībām, kur tā piedalījās iepriekšējos sešus gadus.

Plašus stāstus par Sliedi, Gauči un arī Metta jauno talantu Bruno Melni, kurš pagājušajā sezonā Latvijas Virslīgā guva desmit vārtus, lasiet marta Sporta Avīzē, kas vēl nepilnu nedēļu pieejama labākajās preses tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi