Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Futbola zelta rudens

Šis rudens gaidāms ļoti aizraujošs futbola līdzjutējiem, turklāt augstākās klases spēles būs baudāmās ne tikai TV ekrānos, bet arī tepat klātienē Skonto stadionā, jo pēc 13 gadu pārtraukuma Latvija atgriezīsies eirokausu grupu turnīrā un 15. septembrī mūsu valsts čempione RFS pret Skotijas vienību Edinburgas Hearts aizvadīs pirmo mājas spēli UEFA Konferences līgas pamatturnīrā. Par gaidāmo cīņu un aizraujošo futbola rudeni stāsta RFS ģenerāldirektors un Latvijas izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Māris Verpakovskis.

Pērn iegūta priekšrocība. Vieglāks ceļš uz UEFA Konferences līgas pamatturnīru ir viens no galvenajiem argumentiem, kāpēc tik svarīgi izcīnīt Latvijas čempionu titulu – kvalifikācijas turnīrā, ejot pa čempionu zaru, ir daudz lielāka iespēja pacīnīties par grupu turnīru. Iekļūt pamatturnīrā bija mūsu galvenais mērķis, un šie ir lauri, kurus plūcam, pateicoties pagājušā gada titulam. Tāpēc pērn atdevām visus spēkus, lai titulu izcīnītu. Prieks, ka grupu turnīrs atkal atvests uz Latviju un sagādāsim līdzjutējiem svētkus.

Spēles Skonto stadionā. Liels paldies kluba Riga vadībai, kas bija pretimnākoša, ļaujot mums nākamās Eirokausu spēles aizvadīt Skonto stadionā. Ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA) gāja grūtāk – sākumā tikām norādījuši, ka spēlēsim Daugavas stadionā un viņiem ne visai patīk to sezonas gaitā mainīt. Viens no argumentiem, kāpēc izdevās pārliecināt, bija 10. septembrī stadionā gaidāmais lielkoncerts, līdz ar to mēs mājas spēli īsti nebūtu varējuši uzņemt ne pirmajā, ne otrajā kārtā. Diemžēl Daugavas stadionā šogad laukuma kvalitāte nav labākā. Tagad segumu mainīs un varbūt nākamgad tas būs kvalitatīvāks. Tāpat tribīne tajā atrodas ļoti tālu no laukuma – Skonto stadionā gan futbolisti, gan līdzjutēji gūst pavisam citas emocijas.

Pret britu futbolu. Pirmā grupu turnīra spēle 13 gadu laikā Latvijā gaidāma 15. septembrī. Ceru, ka skatītāji ieradīsies kuplā skaitā un stadions būs pilns, kaut gan tā sāksies vēlu – plkst. 22.00. Hearts komanda spēlē ļoti spēcīgā čempionātā, rāda britu futbolu, kam arī ir savs šarms, un spēle mums būs ļoti grūta. Pretinieku lielākā zvaigzne ir Kreigs Gordons, kurš savulaik ilgstoši pārstāvēja titulēto Glāzgovas Celtic vienību.

Nežēlīgs grafiks. Septembra pirmajās 17 dienās RFS komandai gaidāmas sešas spēles. Šādu režīmu ar 11 spēlētājiem izturēt pagrūti, tāpēc treneriem vajadzēs lemt, kuros mačos veikt lielāku vai mazāku rotāciju. Mūsu sastāvā ir 22–23 laukuma spēlētāji un iespēja sevi pierādīt būs arī tiem, kuriem tā varbūt nerodas laikā, kad tiek aizvadīta viena spēle nedēļā. Es gan uzskatu, ka spēlētājiem ir grēks sūdzēties, man kā futbolistam patika, kad bija daudz spēļu, turklāt nešaubos, ka lielākajai daļai no viņiem bija sapnis uzspēlēt Eirokausu grupu turnīrā, tāpēc par nogurumu nedomās. Treneriem gan vajadzēs palauzīt galvas.

Mēnesi ātrāk. Ierasti Eirokausu grupu turnīrs noslēdzas decembra sākumā, bet šoreiz Pasaules kausa finālturnīra dēļ mūsu pēdējā spēle būs jau 3. novembrī. Ja vajadzētu uzņemt spēli decembrī, tās būtu bijušas lielas galvassāpes, grūti pateikt, kur mēs to darītu, jo Latvijā nav apsildāmo laukumu.

Arī izlase. Latvijas valstsvienība 22. septembrī Skonto stadionā uzņems Moldovu, cenšoties jau šajā mačā garantēt vietu UEFA Nāciju līgas C grupā. Pēdējās izlases spēles atbalsts bijis fantastisks, arī pati komanda priecē ar savu sniegumu, līdzjutējiem šogad būtu grēks sūdzēties. Futbola draugus sagaida ļoti interesants un raibs rudens. Varbūt aizraujošie futbola vakari palīdzēs aizmirst, ka tik ātri paskrēja vasara. 

SEPTEMBRA NOZĪMĪGĀKĀS FUTBOLA SPĒLES LATVIJĀ

11.09. 14.00, Optibet Virslīga, Valmiera – Riga Jāņa Daliņa stadions

15.09. 22.00, UEFA Konferences līga, RFS – Hearts, Skonto stadions

16.09. 18.00, Optibet Virslīga, Riga – Liepāja, Skonto stadions

22.09. 19.00, UEFA Nāciju līga, Latvija – Moldova, Skonto stadions.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi