Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ar futbolu un mūziku aicina atbalstīt Ukrainas iedzīvotājus

Spēlējot futbolu un klausoties mūziku atbalstīt ukraiņus cīņā pret okupantu iebrukumu viņu valstī aicina futbola un izklaides halles Playoff Arena vadītāji, kuri tuvākajos mēnešos īstenos vairākus labdarības projektus, lai palīdzētu vākt ziedojumus tūlītējas humanitārās palīdzības nodrošināšanai Ukrainas iedzīvotājiem.

"Mēs nevaram uzvarēt karā Ukrainas vietā, taču mēs varam viņus atbalstīt. Ne tikai varam, bet tas ir mūsu pienākums," pirmdien preses konferencē uzsvēra Playoff Arena idejas autors Kristofers Ritovs. Vērienīgā pasākumā 27. maijā trīs futbola laukumos notiks Labdarības zibensturnīrs amatieru komandām, bet ārpus halles notiks viens no trim festivāla Summer Sound ieskaņas pasākumiem, kurā uz skatuves kāps Ozols, Rolands Če, grupas Pienvedēja piedzīvojumi, Dzelzs Vilks, Gapoljeri un citi pazīstami mākslinieki.

Pasākuma ideja radusies, atsaucoties Ukrainas mūzikas pasākumu asociācijas aicinājumam dalībai projektā Music Saves UA, ar kā starpniecību arī plānots ieņēmumus un ziedojumus no pasākuma novirzīt tiem Ukrainas iedzīvotājiem, kuriem palīdzība šobrīd nepieciešama visvairāk. Labdarības futbola turnīrā varēs piedalīties ikviens – gan vairāk pieredzējuši spēlētāji, gan tādi, kuri ar futbolu ir pavisam "uz Jūs". Reģistrēšanās tam pieejama www.bilesuserviss.lv, izvēloties sev vēlamo laika periodu.

Turnīrs tiks izspēlēts visas dienas garumā, turklāt paralēli tam ārpus halles vērienīgā labdarības koncertā  uz skatuves kāps festivāla Summer Sound mūzikas draugi. Gaidāmi arī pirmatskaņojumi – savas muzikālās darbības dokumentālo filmu pirmo reizi demonstrēs rokgrupa Pienvedēja piedzīvojumi, bet Artis Dvarionas iepazīstinās ar savu jauno muzikālo projektu Lapsene. "Reaģējot uz Ukrainā notiekošo karadarbību un tās radītajām sekām Ukrainas iedzīvotājiem, arī Summer Sound komanda domās un darbos ir kopā ar Ukrainu. Pievienojamies kustībai Music saves Ukraine, kuras ietvaros festivālu un citu mūzikas pasākumu organizētājiem un apmeklētājiem visā Eiropā ir iespēja sniegt savu atbalstu Ukrainai šajā grūtajā brīdī. Mēs ticam drīzai Ukrainas uzvarai un ātrai atjaunošanai," uzsvēris Summer Sound festivāla organizators Uldis Pabērzis.

Tāpat ar Playoff Arena gādību šobrīd tiek veidota bēgļu futbola izlase, kas pārstāvēs Latviju 27. jūnijā Frankfurtē paredzētajā Eiropas čempionātā bēgļiem. "Arī šis projekts pamatā ir vērsts ukraiņu atbalstam. Latvijas Futbola federācija mums uzticēja šo godu un vairāki šīs izlases spēlētāji jau aizvadījuši pirmos treniņus," preses konferencē atklāja Ritovs. Latvijas Futbola federācijas Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītājs Renārs Krīgers uzsvēra, ka, lai arī dažiem, iespējams, ir jau iestājies neliels nogurums, ir svarīgi turpināt darīt visu iespējamo, lai atbalstītu ukraiņus cīņā pret okupantu iebrukumu viņu valstī: "Ir labi darīt labas lietas. Futbols jau sen ir zināms ne tikai kā sporta veids vai spēle, bet arī faktors, kas spēj mainīt cilvēku dzīves. Ir prieks, ka Playoff Arena pārstāvji pēdējos divos gados Latvijas sportā ir ienākuši ar daudz jaunām un skaistām idejām, kā caur futbolu un izklaidi varam palīdzēt tiem, kuriem tas nepieciešams visvairāk."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi