Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Nākamnedēļ svinīgi apbalvos Olimpiskās dienas konkursu uzvarētājus

Otrdien – 20.novembrī, pulksten 13:30, Olimpiskajā sporta centrā Rīgā (Grostonas ielā 6b) notiks šā gada Latvijas Olimpiskās dienas eseju, zīmējumu un fotokonkursa uzvarētāju svinīgā apbalvošana, kā arī seminārs Olimpiskās dienas organizētājiem par notikušo pasākumu, jaunajām idejām un redzējumiem, kas nākotnē palīdzētu Latvijas Olimpisko dienu rīkot vēl plašāk, portālu Diena.lv informēja LOK pārstāve Ilze Āķe-Vīksne.

Konkursu uzvarētāji balvās saņems LOK ģenerālsponsora a/s Latvijas Valsts meži sarūpētus Apple planšetdatorus un foto aparatūru, Olimpiskās sporta mugursomas pildītas ar uzņēmumu Laima un Gutta kārumiem, LOK izdoto grāmatu Latvija Londonā, kā arī gada abonementu žurnālam Sports.

LOK, rīkojot Olimpisko dienu Latvijā, izsludināja trīs radošos konkursus bērniem un jauniešiem. Pirmskolas un sākumskolas izglītības iestāžu audzēkņi tika aicināti piedalīties zīmējumu konkursā Latvijas sportisti Olimpiskajās spēlēs Londonā un foto konkursā – Olimpiskās dienas dalībnieku nostāšanās Olimpisko apļu formā, bet vecāko klašu skolēni - literāro darbu konkursā Kā es kļūšu par Latvijas olimpieti.

Darbi apskatāmi ŠEIT

Konkursam iesniegtie darbi liecina, ka vasarā notikušās Olimpiādes spēles Londonā un tajās gūtie Latvijas sportistu panākumi ir pamanīti un iespaidojuši jauno paaudzi. Tā, piemēram, zīmēšanas konkursā vairumā gadījumu zīmēts divkārtējais Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs un Olimpiskās bronzas medaļas ieguvēji pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

Arī eseju konkursā Kā es kļūšu par Latvijas olimpieti pamatskolas un vidusskolas skolēni ir ietekmējušies no notikumiem Olimpiādes spēlēs Londonā, iekļaujot savos darbos tādas sporta leģendas kā sprinteri Useinu Boltu vai peldētāju Danielu Felpu, un, protams, arī Latvijas redzamākos sportistus. Tās ir personības, kuras jauno paaudzi iedvesmo sportam, sacensībai un mērķa sasniegšanai.

Zīmējumu konkursā Latvijas sportisti Olimpiskajās spēlēs Londonā uzvarējusi un LOK ģenerālsponsora a/s Latvijas Valsts meži sarūpēto Apple planšetdatoru saņems Kuldīgas novada Vārmes pamatskolas 4. klases skolniece Krista Lange, kura zīmēja pludmales volejbolistus Pļaviņu/Šmēdiņu spēlē ar pretinieku. 2. vietu ieguvusi Ciblas vidusskolas 1. klases skolniece Inta Sejmuškina, zīmējot Māra Štromberga finālbraucienu BMX trasē, bet 3. vietā ierindojies Krimuldas vidusskolas 1. klases skolnieks Tomass Treijs, kurš zīmēja BMX riteņbraucēju.

Eseju konkursā Kā es kļūšu par Latvijas olimpieti uzvarējis un LOK ģenerālsponsora a/s Latvijas Valsts meži sarūpēto Apple planšetdatoru saņems Aknīstes vidusskolas 11. klases skolnieks Raivis Petroks. Eseju konkursa 2. vietā ierindojies Salaspils 1. vidusskolas skolnieks Toms Čudars, bet. 3. vietu izcīnījusi Madonas novada Liezeres pamatskolas skolniece Zane Utināne-Zvidre.

Savukārt veicināšanas balvas par uzrakstītajām esejām saņems Guntis Skudra no Madonas novada Dzelzavas pamatskolas 6.klases un Līga Garbunova no Neretas novada Mazzalves pamatskolas 8.klases.

Par fotokonkursa Olimpiskās dienas dalībnieku nostāšanās Olimpisko apļu formā uzvarētāju žūrijas komisija izvēlējusies Zasas vidusskolas fotogrāfiju, kuras kolektīvs balvā saņems LOK ģenerālsponsora a/s Latvijas Valsts meži dāvāto foto aparatūru, 2. vietu ieguvuši Daugavpils 3. vidusskolas „olimpiskie apļi”, bet 3. vietu ieņēmusi Ventspils 2. vidusskola.

Trīs skolu kolektīvi saņems fotokonkursa veicināšanas balvas. Tie ir Rīgas Pārdaugavas pamatskolas, Nīcas vidusskolas un Jaunpiebalgas bērnudārza kolektīvi.

Jau ziņots, ka 28.septembrī Olimpiskās dienas pasākumos piedalījās vairāk nekā 76 tūkstoši skolēni 76 norises vietās visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi