Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Ostapenko Romas WTA 1000 sērijas turnīrā iekļūst trešajā kārtā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien Romas WTA 1000 sērijas turnīrā sasniedza trešo kārtu.

Ostapenko, kura WTA rangā atrodas desmitajā vietā un turnīrā izsēta ar devīto numuru, otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-2 pārspēja krievieti Anastasiju Potapovu (WTA 43.).

Pirmajā setā Latvijas tenisiste uzvarēja pretinieces serves geimā, izvirzoties vadībā ar 3-1, taču pēc tam pretiniece panāca neizšķirtu. Seta izskaņā Ostapenko izdevās pārspēt pretinieci viņas serves geimā un ar trešo setbumbu tikt pie panākuma ar 6-4.

Otrajā setā Ostapeko, neskatoties uz diviem zaudētiem savas serves geimiem, četras reizes nobreikoja pretinieci un tika pie pārliecinoša panākuma ar 6-2.

Trešajā kārtā, par kuras sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 65 pasaules ranga punktus, uzvarētāja tiksies ar spānieti Saru Tormo (WTA 47.).

Latvijas tenisiste no pirmās kārtas bija brīva, bet Potapova pirmajā kārtā ar 6-1, 7-5 pārspēja ķīnieti Vanu Sjiju (WTA 53.).

Pirms piektdienas mača vienīgajā savstarpējā spēlē 2023.gada Birmingemas turnīra pusfinālā ar 5-7, 6-2, 6-4 pārāka bija Ostapenko.

Ostapenko karjeras laikā ir uzvarējusi astoņos WTA vienspēlu turnīros, divos no tiem svinot uzvaru šogad. Janvārī viņa uzvarēja Adelaidas "WTA 500" sērijas turnīrā, bet februārī - Lincas "WTA 500" sērijas turnīrā.

23 gadu vecā Potapova divreiz ir uzvarējusi WTA turnīros. Šogad viņa līdz ceturtdaļfinālam tika Brisbenas "WTA 500", Lincas "WTA 500" un Indianvelsas "WTA 1000" sērijas turnīros.

Ostapenko Romā spēlē devīto reizi, pagājušajā gadā tiekot līdz pusfinālam, savukārt Potapova trīsreiz ir spēlējusi Romā, pagājušajā gadā iekļūstot 1/16 finālā.

Latvijas pirmā rakete kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku Romā startēs arī dubultspēļu turnīrā.

Turnīrs Romā norisinās māla seguma kortos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Ločmelis: Dabūjām emocijas no Gudļevska

Latvijas hokejisti svētdien pasaules čempionāta mačā smēlās emocijas no valstsvienības vārtsarga Kristera Gudļevska, pēc uzvaras sarunā ar žurnālistiem teica izlases uzbrucējs Dans Ločmelis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi