Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nākamajos sešos gados cer veicināt iedzīvotāju regulāru iesaisti fiziskās aktivitātēs

Valdība atbalstījusi Sporta politikas pamatnostādnes 2022.-2027.gadam, kura mērķis ir veicināt iedzīvotāju regulāru iesaisti fiziskās aktivitātēs, attīstīt talantus un radīt priekšnoteikumus izcilu rezultātu sasniegšanai sportā.

Pamatnostādnēs definētā sporta politikas mērķa sasniegšanai ir izvirzīti četri apakšmērķi - izveidot uz sistēmisku attīstību vērstu sporta nozares finansēšanas pārvaldības un administratīvās pārvaldības modeli, sekmēt sporta infrastruktūras pieejamību un attīstību, veicināt visu iedzīvotāju fizisko aktivitāti un interesi sportā, kā arī radīt konkurētspējīgu vidi augstu sasniegumu sporta attīstībai.

Sporta politika tiek dalīta trīs virzienos. Pirmais no tiem ir bērnu un jauniešu sports, kas paredz nodrošināt iespējas ikvienam bērnam un jaunietim iesaistīties sporta nodarbībās, piemērojot fizisko aktivitāšu veidus atbilstoši viņa fiziskajai sagatavotībai un interesēm. Otrais virziens ir tautas sports, kur nepieciešams nodrošināt iespēju ikvienam iedzīvotājam iesaistīties regulārās fiziskās aktivitātēs sporta pasākumos. Savukārt trešais virziens ir augstu sasniegumu sports, paredzot nodrošināt, lai augsta līmeņa sportisti varētu sagatavoties un startēt dažādos starptautiskos čempionātos.

Papildus minētajiem trim sporta politikas virzieniem ir arī caurviju virziens - parasports un pielāgotais sports, kas paredz nodrošināt, lai personas ar invaliditāti varētu nodarboties ar sportu atbilstoši savām interesēm un spējām.

Savukārt sporta politikas vīzija ir godīga uz sporta nozares attīstību vērsta sporta sistēmas attīstība kā pamats sporta politikas īstenošanai. Sporta politikas vadmotīvs ir "Sports dzīves kvalitātei un veselībai".

Sporta politikas pamatnostādnes 2022.-2027.gadam ir vidēja termiņa politikas plānošanas dokuments, kas nosaka Latvijas sporta politiku turpmākajiem sešiem gadiem. Pamatnostādnes izstrādātas, lai, veicot nepieciešamās reformas, turpinātu iepriekšējos gados īstenoto sporta politiku, nodrošinātu sporta nozarē iepriekšējos gados veikto ieguldījumu pēctecību, kā arī aktualizētu jaunus izaicinājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi