Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Atgriezās, kā nebijusi prom. Saruna ar Latvijas 2013.gada labāko sportisti Anastasiju Grigorjevu

2013. gadā par Latvijas labāko cīkstoni Anastasiju Grigorjevu līdzjutējiem nenācās bieži dzirdēt. Astoņus mēnešus viņa vispār nepiedalījās sacensībās, jo nopietna savainojuma sadziedēšanai bija nepieciešama sarežģīta operācija. Taču par aizvadītā gada labāko Latvijas sportisti atzina tieši Anastasiju. Galvenokārt tāpēc, ka daugavpiliete kļuva par Eiropas čempioni un 2013. gadā vispār nezaudēja nevienu cīņu. Ne uz paklāja, ne ārpus tā.

Atskatoties uz aizvadīto gadu, kuri bija svarīgākie brīži?

Droši vien uzvara Eiropas čempionātā, jo tiešām nopietni tam gatavojāmies. Bet viss norisinājās diezgan labi. Pēc tam man bija problēmas ar veselību, nācās veikt operāciju un izlaist pasaules čempionātu, un tikai tagad es saprotu, ka visgrūtākais šogad bija atgriezties sportā. Tāpēc par nozīmīgāko startu šogad es tomēr uzskatu Baku Grand Prix, kas notika pavisam nesen, novembra beigās. Es tur vinnēju, lai gan pēc tik ilgas pauzes tiešām bija ļoti grūti savākties un vispār atkal noticēt tam, ka varu būt konkurētspējīga visaugstākajā līmenī.

Kāds tieši bija savainojums?

Bija problēmas ar starpskriemeļu diskiem. Divus man izņēma, ielika citus un sakniedēja kopā. Bija sarežģīta operācija.

Izklausās nopietns savainojums ne tikai sportam.

Ārsts teica, ka ļoti nopietns un ka par sportu vispār jāaizmirst, - uz to brīdi galvenais esot bijis atgriezties normālā dzīvē. Pēc tam Latvijas Olimpiskā vienība sadarbībā ar olimpisko komiteju deva iespēju aizlidot uz konsultāciju pie citiem ārstiem Vācijā. Tur man pateica, ka, jā, problēmas ir milzīgas, bet visu varot atrisināt. Man solīja, ka varbūt varēšu atgriezties sportā. Pēc operācijas izgāju visas pārbaudes, un man deva zaļo gaismu - varu mēģināt cīnīties.

Kā iedzīvojāties šādā savainojumā? Kādā konkrētā cīņā Eiropas čempionātā?

Nē, man tur kaut kas sāpēja jau nez cik gadu, bet centos tam īpaši nepievērst uzmanību, jo likās, ka visiem taču kaut kas sāp, - nedrīkstēju par kaut ko sūkstīties. Biju gājusi uz kaut kādām masāžām. Taču pirms šī Eiropas čempionāta sāpes palielinājās tā, ka pagulēt vairs nevarēju. Tad arī nolēmu, ka pēc čempionāta uztaisīšu magnētisko rezonansi, lai beidzot tiktu skaidrībā, kas tur ir. Kad bija zināma diagnoze, man jautāja, kā es vispār ko tādu esmu tik ilgus gadus pacietusi.

Kādas bija sajūtas, uzzinot, ka vairs nevarēsit nodarboties ar to, ko darījāt vislabāk?

Bija grūti. Sākumā īsti neticēju tam, ko saka, bet, kad ārsts nopietni pateica, ka sportam jāpieliek punkts un lai pat nedomāju atgriezties uz paklāja...

Visu sarunu ar 2013.gada Latvijas labāko sportisti Anastasiju Grigorjevu lasiet pirmdienas, 6.janvāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Anastasija Grigorjeva

cīkstone
Dzimusi: 1990. gada 12. maijā Daugavpilī
Panākumi sportā: 1. vieta EČ (2010, 2013), 2. vieta EČ (2012), 9. vieta OS (2012), 15. vieta PČ (2011)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi