Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Žagars: pagaidām vēl grūti aptvert, ko mēs šobrīd izpildām

Latvijas basketbola izlasei pagaidām vēl ir grūti aptvert, kādus rezultātus tā sasniedz Pasaules kausa izcīņā, pēc izcīnītās uzvaras pār aktuālo pasaules čempioni Spāniju piektdien atzina valstsvienības spēlētājs Artūrs Žagars.

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien uzvarēja Spāniju ar rezultātu 74:69, turpinot cīņu par vietu ceturtdaļfinālā. Latvijas izlases jaunākā basketbolista Žagara kontā šajā cīņā bija septiņi punkti, piecas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

"Mēs apzinājāmies, ka Spānija ir nedaudz citādāks pretinieks par Franciju un Kanādu. Tiem ir vairāk viens pret vienu un fiziskāks basketbols, šeit spēlētāji ir labāk pazīstami ar starptautiskajiem jeb FIBA noteikumiem un komandas spēli, viņiem nav viena izteikta līdera. Gatavojāmies, sagatavojāmies, mēģinājām pildīt mūsu plānu. Trešajā ceturtdaļā jutām, ka esam lejā, bet tribīnēs bija tik daudz fanu, kas mūs dzina uz priekšu - turpinājām spēlēt un viss beidzās labi," stāstīja Žagars.

Zīmīgi, ka sev neraksturīgi pirmajā ceturtdaļā Latvija izmeta vien divus tālmetienus. "Es pats ar tālmetieniem nemēģināju forsēt, mēģināju vairāk iesaistīt komandas biedrus, bet, kā redzējām, nevienam īsti nekrita - ne mums, ne viņiem. Ja abām komandām neiet spēle, kā bija mača sākumā, ļoti svarīgi nepieļaut muļķīgas kļūdas, tomēr gan man personīgi, gan mūsu komandai šī bija viena no kļūdām bagātākajām un nervozākajām spēlēm. Man kā saspēles vadītājam komandai jāsniedz lielāks miers un lielāka pārliecība," neskatoties uz uzvaru, Žagars pauda arī kritiku pret savu sniegumu.

Latvijas izlases sākumsastāvā tika iekļauti pieci spēlētāji, kuri vismaz dažus savas karjeras gadus spēlējuši Spānijas klubos un arī zina spāņu valodu. "Mēs viens pret otru esam daudz spēlējuši, bet arī viņi mainīja savu sākumsastāvu un izlika [Alverto] Diasu nevis [Huanu] Nunjesu, lai presētu mani pa visu laukumu, arī Serhio Jujs neiesāka spēli - nav tā, ka tikai mēs mēģinām pielāgoties pretiniekiem, redzams, ka arī mūs sāk novērtēt. Spāņu valodas zināšanas gan īsti nenoderēja, viņiem ir arī apslēptie signāli, kādus viens otram dod," stāstīja Žagars, kurš pats Spānijas klubos pavadījis četrus gadus. Tomēr trešajā ceturtdaļā, pateicoties arī Rūdija Fernandesa sniegumam, Spānija ieguva diezgan lielu pārsvaru. "Mēs zinām viņu spēlētājus, zinām, ka Rūdijs ir tāds, kurš ar saviem dullajiem tālmetieniem var salauzt spēli. To apzinoties, turpinājām spēlēt epizodi pēc epizodes deldēt viņu pārsvaru. Izmantojām Rūdiju aizsardzībā un pret viņu spēlējām pikenrolu, mēģinot uzbrukt viņam un Ernangomesam. Turējāmies pie sava plāna un viss beidzās sekmīgi."

"Jau pirms turnīra mēs no neviena nebaidījāmies, tomēr mēs noteikti respektējam savus pretiniekus un apzināmies, ka ļoti daudziem, iespējams, nebūs otrā iespēja spēlēt Pasaules kausā. Pagaidām vēl grūti saprast, kur mēs šobrīd izpildām, bet esam ļoti priecīgi un pateicīgi par tik daudz faniem aiz muguras," Žagars komentēja, ka Latvija jau uzvarējusi divas pagājušā Pasaules kausa medaļnieces, jo iepriekš turnīrā apspēlēja arī Franciju. 

Vai Latvija iekļūs ceturtdaļfinālā noskaidrosies svētdien. Mūsu basketbolistiem noslēdzošajā otrā posma cīņā pretim stāsies Brazīlija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi