Pirms diviem mēnešiem Emīlija Faringdonā atvēra klasisku tējnīcu ar virtuvi, kurā tiek gatavotas tējas uzkodas. Firmas ēdiens ir no savvaļas ierauga mīklas ceptās apaļmaizītes, ko briti mīļi dēvē par crumpies. Apaļmaizītes cep no pašķidras rauga mīklas uz smagas čuguna pannas apaļos metāla riņķos, lai iegūtu glītas, vienāda izskata un izmēra maizītes, ko parasti pasniedz otrreiz apceptas un pildītas ar Čedaras sieru, marmītu vai zemesriekstu sviestu un citronu sviestkrēmu, nutellu vai melases sīrupu.
Kad iepriekšējā Londonas apmeklējumā tviterī mēģināju sameklēt, kur mobilā tējnīca piestājusi, izrādījās, tā devusies uz laukiem. Patiesi šo gadu laikā tā izbraukājusi teju visu valsti, piedaloties dažādos festivālos. Nesenā Londonas apciemojuma laikā man beidzot izdevās klātienē iepazīt Emīliju un piedalīties viņas rīkotajā tējas degustācijā, kurā pirmās tiek pasniegtas melnās tējas - Asamas tēja no Indijas un Ceilonas tēja no Šrilankas. Tās abas ir britu iecienītas brokastu tējas, kam bieži pievieno cukuru un pienu. Dardžilingas tēja no Indijas un Junaņastēja no Ķīnas jau ir nedaudz specifiskākas - pirmā pilnmiesīga un aromātiska, otrā ar izteiktām kūpinājuma notīm pēcgaršā. Turpinājumā Emīlija piedāvā daļēji fermentētas jeb ūluna tējas, kas atkarībā no fermentācijas ilguma var būt ar saldskābām apelsīnu un karameļu notīm ilgāk fermentētai vai vieglai un ziedaini aromātiskai ar jasmīna un lotosa notīm minimāli fermentētai. Tālāk seko dabīga pāreja uz nefermentētām jeb zaļajām tējām, kuras arī Emīlija izvēlējusies atšķirīgas - maigu un atsvaidzinošu Jade Tips no Ķīnas, kam kontrastē japāņu senča ar bagātīgu, pikantu, zālainu garšu un jūraszāļu aromātu. Kā punkts uz i degustāciju noslēdz baltā tēja - izsmalcināta, maiga pirmo pavasara dzinumu tēja ar medainu sausserža garšu.
Atvadoties Emīlija noteic, ka briti ir lielākā nekvalitatīvas tējas patērētāju nācija pasaulē - no eleganta galma dzēriena, ko Bragansas Katrīna, ieprecoties karaliskajā ģimenē, padarīja nacionāli populāru, un Viktorijas laikmeta pēcpusdienas tējas ar īpaši piemeklētiem piederumiem līdz English Breakfast maisiņu tējas kultūrai. Maisiņu tēja dzerama ar dāsnu pienu šļuku, lai kļūtu maigāka un baudāmāka. Tik ļoti tēja ir degradējusies.