Šis receptes izgrieziet un ielīmējiet savā recepšu krātuvītē. Ieteikto būs pa spēkam pagatavot arī jaunām un nepieredzējušām namamātēm. Receptes noderēs arī vasarā, rudenī un ziemā! Galvoju, jo pārbaudīju savā virtuvē. Manējiem īpaši iegaršojās līdakas filejas muss. Lai arī jums laba ēstgriba!
Šīs receptes izgrieziet! Noderēs
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Kazas siera un kaņepju krēms ar krāsnī ceptām bie
Četrām porcijām vajadzēs: 300 g kazas siera, 50 g kaņepju
pavalga, 100 g skābā krējuma, 800 g biešu, 20 g olīveļļas, 50 g
aveņu, 5 g etiķa, 10 g medus, 60 g olīveļļas, 150 g salātlapu,
sāli, cukuru un piparus pēc garšas.
1. Kazas sieru samaisa ar
kaņepju pavalgu un skābo krējumu. Bietes sagriež daiviņās, sajauc
ar olīveļļu un sāli, pipariem un cep krāsnī 180 °C ~ 15 min.
2.
Avenes ar putojamo slotiņu sajauc ar medu, etiķi un, lēnām lejot
klāt eļļu, maisa, tad izkāš sēkliņas.
3. Visu kārto uz šķīvja,
dekorē ar salātlapām un pasniedz.
Bez nosaukuma
Četrām porcijām vajadzēs: 800 g puķkāpostu, 1/2 l piena, 60 g
sviesta, 1 olu, 50 g diļļu, pētersīļu un spinātu, 1 ēd. k. miltu, 1
ēd. k. cukura, 160 g ķirštomātu, sāli, piparus un cukuru pēc
garšas.
1. Puķķāpostus vāra pienā, līdz tie mīksti, tad nokāš,
pievieno sviestu un garšvielas un sablendē viendabīgā masā.
2.
Biskvītam sablendē zaļumus, pievieno ar cukuru saputotām olām un
iesijā miltus.
3. Masu lej uz cepamā papīra un liek krāsnī
cepties 180 °C aptuveni 8 min. Izņem un, kad biskvīts atdzisis,
sablendē vai saberž drupačās.
4. Visu kārto uz šķīvja, dekorē ar
ķirštomātiem un pasniedz.
Līdakas filejas muss ar ceptiem sparģeļiem, kuskus
Četrām porcijām vajadzēs: 600 g līdakas filejas, 1 olu, 100 g
saldā krējuma, 50 g diļļu, pētersīļu, 600 g sparģeļu, 50 g sviesta,
200 g kuskusa, 1 olu, 100 g sviesta, 5 g citrona sulas, 50 g
vītinātu tomātu, sāli, cukuru un piparus pēc garšas.
1. Līdakas
fileju sablendē ar olu, saldo krējumu un garšvielām, ietin plēvē kā
desiņu un liek vārošā ūdenī uz aptuveni 15 min. Tad izņem, desiņu
apviļā sakapātos zaļumos.
2. Sparģeļus apcep sviestā.
3.
Kuskusu pārlej ar verdošu sālsūdeni, lai uzbriest.
4. Mērcei
izkausē sviestu un lēnām lej klāt saputotam olas dzeltenumam,
nepārtraukti maisot. Tad pievieno sakapātus vītinātos tomātus,
citronu sulu un garšvielas.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!