Tad nu arī piedāvājam trīs receptes ātriem rabarberu kārumiem - maigā kūka un rabarberkūka ar balto mici pagatavojama vienkārši, receptes der pat darbdienu vakariem. Rabarberu drupačkūka gan, iespējams, jāgatavo brīvdienā, jo prasa drusku vairāk laika, taču pagatavošana ir pavisam vienkārša. Drupačkūka ir kaut kas pa vidu starp kūku un klasisku desertu. Visgardākā tā būs silta, to var pasniegt vai nu ar saldējumu, vai gaisīgu putukrējuma cepuri.
Rabarberu sulīgais kraukšķis
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Maigā rabarberkūka
Sastāvdaļas 6-8 gabaliņiem: 1 ola, 30 g sviesta, 100 g cukura,
95 g miltu, 100 g rabarberu, šķipsniņa cepamā pulvera
1. Nedaudz
sakuļ olu ar cukuru, lai masa kļūtu gaisīgāka.
2. Sagriež
rabarberus, izkausē sviestu, abas sastāvdaļas samaisa kopā un uz
mazas uguns mazliet pavāra.
3. Olas un cukura masā iesijā miltus
ar cepamo pulveri, tad iejauc rabarberu un sviesta masu un visu
kārtīgi samaisa.
4. Masu lej ar cepamo papīru izklātā veidnē (ap
18 cm diametrā).
5. Cep 185 grādos aptuveni 20-25 minūtes. Ēd
siltu.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 4-6 porcijām: 400 g rabarberu, sauja zemeņu, 3 olas,
130 g saldā krējuma (35%), 300 g cukura, 1 tējk. vaniļas cukura,
150 g miltu, 1,5 tējk. cepamā pulvera, sāls
1. Saputo saldo
krējumu ar 100 g cukura, vaniļas cukuru, sāli.
2. Pievieno
divus olu dzeltenumus un vienu veselu olu. Turpina putot.
3.
Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Rūpīgi samaisa vai
sakuļ ar elektrisko mikseri.
4. Mīklu lej ietaukotā un ar
rīvmaizi izkaisītā cepampannā.
5. Notīra un sagriež gabaliņos
rabarberus, apber ar 100 g cukura un šķipsnu miltu, pievieno
zemenes, samaisa un uzber mīklai.
6. Liek iepriekš uzkarsētā
cepeškrāsnī un cep 200 grādos apmēram pusstundu.
7. Pa to laiku
saputo atlikušos divus olbaltumus, pievienojot šķipsnu sāls vai
nedaudz citrona sulas, lai labāk putotos. Pa daļām lēnām ieputo 100
g cukura.
8. Izņem kūku no cepeškrāsns, pārklāj ar olbaltumu un
turpina cept vēl ~15 min.
9. Kūku atdzesē un pasniedz.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 4-6 porcijām: 6 rabarberu kāti, 50 g brūnā cukura,
1/2 tējk. malta kanēļa, šķipsna rīvēta muskatrieksta, 1 tējk.
kukurūzas cietes (var izmantot kartupeļu cieti); drupačām - 400 g
miltu, 100 g cukura plus cukurs pārkaisīšanai, 2 tējk. cepamā
pulvera, 1 tējk. smalkā sāls (strīķēta), 250 g auksta sviesta, 100
ml vāroša ūdens
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Sagatavo
dziļu cepamo pannu, ieziežot to ar sviestu.
2. Nomizo un sagriež
rabarberus, samaisa ar cukuru, kanēli, muskatriekstu un cieti.
Kārto cepamajā pannā un cep krāsnī 10 minūtes.
3. Tikmēr
sagatavo drupačas. Bļodā ber visas sausās sastāvdaļas un labi
izmaisa. Sviestu sagriež nelielos kubiņos. Pēc tam ar pirkstiem
saberž kopā ar miltiem, lai veidojas drupačas.
4. Pa daļām lej
klāt karsto ūdeni, labi izmaisa.
5. Izņem no krāsns rabarberus
un pa virsu pikās liek sagatavoto mīklu. Pārkaisa ar cukuru. Liek
krāsnī un cep vēl 30 minūtes, līdz drupačas zeltainas. Ja forma
sanāk pilna, cepšanas laikā formu der novietot uz pannas, lai
rabarberu sula nesūcas ārā un nepiededzina cepeškrāsni.
6.
Pasniedz siltu ar saldējumu vai putukrējumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!