Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 20. novembris
Anda, Andīna

Pēcsvētku nedēļas diēta

«Diētiskāk vairs nav iespējams. Nevienam ēdienam nav pievienots sāls, nekas nav cepts, visi produkti ir vai nu tvaicēti, vai vārīti,» par savām receptēm saka pavāre Liene Granovska. Viņas piedāvātie ēdieni šonedēļ ir pavisam vienkārši - lēti gan produktu izmaksas ziņā (jo bankas kontā pēc svētkiem caurums), gan ātri un viegli pagatavojami (jo gada nogalē entuziasmu rosīties ap cepeškrāsni droši vien izsmēluši pat vislielākie ēst gatavošanas fani), gan satur diezgan maz kaloriju (jo jauns gads pienāk ar jaunu apņemšanos tievēt, turklāt arī Liene pati šobrīd met nost kilogramus).

Visticamāk, ikvienā mājā vēl aizķērušās neapēstas piparkūkas, gabaliņš cepeša, kāds puķkāposts vai paprika. «Kad jūs piezvanījāt un lūdzāt receptes, es tā arī darīju - piegāju pie sava ledusskapja un apskatījos, kas tur vēl palicis, tad izdomāju receptes,» saka Liene.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Salāti Svaigums atslodzei

2 personām vajadzēs: 150 g Ķīnas kāposta, 2 šķēles baltmaizes (grauzdiņiem), 1 nepilnu ēd. k. olīveļļas, citrona sulu no 1/4 citrona, 100 g vārītas liesas gaļas vai zivs, 1/4 sarkanās un 1/4 dzeltenās paprikas, 100 g siera (der jebkāds cietais vai puscietais) uzrīvēšanai, 20 g sasmalcināta bazilika, šķipsnu kaltēta timiāna
1. Ķīnas kāpostu, papriku un vārīto gaļu vai zivi sagriež strēmelēs.
2. Olīveļļu sajauc ar citrona sulu un baziliku.
3. Baltmaizi sagriež mazos gabaliņos, pārkaisa ar timiānu, liek uz pannas, kas apklāta ar cepampapīru, un uz 3-5 minūtēm ieliek uzkarsētā cepeškrāsnī apgrauzdēties.
4. Dārzeņus un gaļu (zivi) liek traukā, pārlej ar salātu mērci, uzber virsū baltmaizes grauzdiņus un pārrīvē ar sieru.
5. Pasniedz uzreiz.

Pildītas cukini laiviņas

1 personai vajadzēs: 1 cukini, 1 vidēji lielu sīpolu, 1/4 paprikas, 1 ziedkopu puķkāposta, 100 g siera (der gan puscietais, gan mocarella), 1 tējk., olīveļļas, ķiploku iesmērēšanai, saldo čili mērci (pēc izvēles), sasmalcinātus zaļumus
1. Cukini gareniski pārgriež uz pusēm, izgrebj ar karoti mīkstumu.
2. Tukšās cukini laiviņas iesmērē ar olīveļļu un ķiploku.
3. Izgrebto mīkstumu kopā ar pārējiem dārzeņiem (sasmalcinātiem) liek uz pannas, pielej pāris ēdamkarošu ūdens un izsautē.
4. Dārzeņus pilda cukini laiviņās, ja vēlas, pievieno čili mērci un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes.
5. Izņem ārā, uzber sieru un vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, kamēr siers izkūst.
6. Pasniedz, pārkaisītus ar zaļumiem.

Ziemassvētku atskaņas

2 personām: 100 g piparkūku, 100 g saldā krējuma, 5 g vaniļas cukura, 2 ēd. k. cukura, 1/2 tējk. želatīna, 1 ēd. k. kartupeļu cietes, 1 ēd. k. ievārījuma (jebkura, kas mājās ir, bet labāk der upeņu vai cits skābs), 2 mandarīnus
1. Piparkūkas sasmalcina.
2. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.
3. Želatīnu aplej ar ūdeni un uzbriedina, tad mazliet uzsilda, izšķīdina un pielej klāt saputotajam krējumam.
4. Iecilā piparkūkas un gabaliņos sagrieztos mandarīnus.
5. Liek ledusskapī atdzesēties.
6. Tikmēr no ievārījuma vāra ķīseli - ūdeni ar ievārījumu uzvāra, pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti, vēlreiz uzvāra un atdzesē.
7. Krēmu pasniedz ar ķīseli, ja vēlas, pārkaisa ar kanēli.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies Andorijs Dārziņš

Andorijs Dārziņš 16.01.1953. – 17.11.2024. Atvadīšanās piektdien, 22. novembrī, plkst. 14.00 Rīgas Kremācijas centra mazajā zālē. Tuvinieki

Bijušo čekistu nav

Jānis Ādamsons par ministru un sabiedriskā izlīguma ideju 1994. gadā.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?