Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Neparasto pankūku rīts

Šķiet, cik vispār recepšu var būt tik klasiskam, pasaules virtuves apvienojošam ēdienam kā pankūkas? Tomēr laiku pa laikam acs un mēle aizķeras aiz arvien jaunām pankūku variācijām.

Šoreiz tādas piedāvā bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena. Piemēram, šokolādes pankūkās šokolādes rūgtenais saldums apvienots ar rudzu miltu stiprumu.

Rauga pankūkām Linda piedāvā tradicionālo Marokas recepti, kurā kviešu milti kombinēti ar mannu. Pufīgās un sulīgās pankūkas piemērotas arī vegāniem un tiem, kas nepanes piena produktus un olas. Tradicionāli tās ēd kopā ar mērci, ko veido no medus un sviesta. Tās garšos labi arī ar pūdercukuru vai karameļu mērci.

Kokosriekstu pankūkas patiks eksotiskas garšas un patīkama salduma cienītājiem. Citronu sīrups padara pankūkas aromātiskas, banāni piešķir tām krēmīgumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Šokolādes pankūkas ar rudzu miltiem

2 personām vajadzēs: 75g rudzu miltu, 75g kviešu miltu, 3 ēd. k. tumšā kakao pulvera, 0,5 tējk. dzeramās sodas, 1/4 tējk. cepamā pulvera, 80g nerafinēta brūnā cukura, 1 tējk. vaniļas cukura, šķipsniņu sāls, 1 viegli sakultu olu, 250 ml piena, eļļu cepšanai, šokolādes mērci, putukrējumu un zemenes pasniegšanai
1. Lielā bļodā iesijā rudzu un kviešu miltus, pievieno kakao pulveri, sodu, cepamo pulveri, nerafinēto cukuru, vaniļas cukuru un sāli.
2. Otrā (mazākā) bļodā sakuļ olu ar pienu, ko pēc tam ielej bļodā ar miltu maisījumu. Maisa, kamēr iegūst viendabīgu masu. Noliek malā uz 10 minūtēm.
3. Uzkarsētā eļļā uz vidēji zemas uguns cep pankūkas apmēram 10 cm diametrā no abām pusēm, kamēr pankūku maliņas kļūst tumšākas.
4. Pasniedz siltas kopā ar šokolādes mērci, putukrējumu un svaigām zemenēm.

Bez nosaukuma

3-4 personām vajadzēs: 330 g mannas, 115 g kviešu miltu, šķipsniņu sāls, 45 g cukura, 2 tējk. cepamā pulvera, 650 ml silta (bet ne karsta) ūdens, 1 ēd. k. sausā rauga, eļļu cepšanai, pūdercukuru pasniegšanai

1. Lielā bļodā samaisa mannu, miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri.
2. Raugu iemaisa nelielā ūdens daudzumā. Pārējo ūdeni un rauga maisījumu lej bļodā ar miltiem.
3. Visu kārtīgi samaisa ar mikseri vai virtuves kombainu, lai izveidotos viendabīga (šķidra) mīkla. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek siltumā uz 20-30 minūtēm.
4. Mīkla gatava cepšanai, kad virspusē tā kļuvusi gaišāka un izveidojušies burbuļi, kā arī konsistence kļuvusi daudz biezāka.
5. Pankūkas cep 10 cm diametrā uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns, līdz to maliņas ir kļuvušas zeltaini brūnas.
6. Pasniedz karstas.

Bez nosaukuma

3-4 personām vajadzēs: 100 g kokosriekstu skaidiņu, 100 g kviešu miltu, 1 ēd. k. cepamā pulvera, 2 viegli sakultas olas, 400 ml kokosriekstu piena istabas temperatūrā, 2 ēd. k. šķidra medus vai agaves sīrupa; sīrupam ar banāniem: 150 g cukura, 1 bioloģiskā citrona sulu un miziņu, 1 lielu vai 2 mazākus banānus, nomizotus un sagrieztus šķēlītēs

1. Blenderī liek kokosriekstu skaidiņas kopā ar miltiem un cepamo pulveri. Sablendē, līdz kokosriekstu skaidiņas pārvēršas pulverī.
2. Miltu masai pievieno olas, kokosriekstu pienu, medu vai agaves sīrupu. Maisa, kamēr iegūst viendabīgu mīklu. Pārklāj un noliek malā uz 15 minūtēm.
3. Kamēr mīkla briest, pagatavo citronu sīrupu - mazā katliņā ber cukuru, kam pievieno citrona sulu un miziņu. Lēnām uzvāra un samazina uguni uz zemu līmeni, turpina vārīt, ik pa laikam apmaisot, kamēr sīrupa apjoms samazinājies uz pusi.
4. Pievieno banāna ripiņas, izmaisa, turpina vārīt vēl 1 minūti, tad nogriež uguni.
5. Uz pannas uzkarsē eļļu, un ar ēdamkaroti liek mīklu. Cep 2-3 minūtes no katras puses, līdz pankūku maliņas kļūst zeltaini brūnas.
6. Pirms pasniegšanas pārlej ar citronu sīrupā karamelizētajiem banāniem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Saeima iesaldē atalgojumu valdēs un padomēs

Lai uz diviem gadiem iesaldētu atalgojumu valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdēs un padomēs, Saeima vakar galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Publiskas pers...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?