Teličeri (Tellicherry - angļu val.) ir no Thalaseri pilsētas apkaimes Indijas dienvidrietumos. Teličeri pipari ir saglabājuši šo nosaukumu, neskatoties uz to, ka angļu valodā vietvārda nosaukums ir mainīts uz Thalassery. Šiem pipariem ir izteikti lieli un tumši graudi. Tie tiek novākti vēlākā gatavības pakāpē nekā caurmērā melnie pipari, kas tiem piešķir dziļāku un nobriedušāku garšu. Tiem ir karsts, dedzinošs asums ar viegli augļainām notīm. Smaržā uzvēdī siltas, tvaicējošas notis, kas mijas ar eikaliptu un greipfrūtu miziņu rūgtumu. Ļoti universāli pipari - der, gan gatavojot ēdienu, gan noslēgumā pārberot gatavam ēdienam pāris šņāpienu svaigi maltus. Latvijā tos var nopirkt garšvielu veikalā Spice House un Rimi - Santa Maria piparu dzirnaviņās.
Saravakas melnie pipari nāk no Kalimantānas (Borneo) salas Malaizijai piederošās daļas. Tie ir samērā maziņi pipari ar dažādu toņu nokrāsu. Ar izteiktu meža, koku, lapu, zemainu un ādainu aromātu. Pēc garšas vidēji asi, ar mitra meža un sveķu niansēm. Šie lieliski sader ar meža veltēm - medījumiem un meža sēnēm. Izmanto arī stir fry, karijos, uz oglēm grilētai gaļai, tadžīnā. Augstākā kvalitātes kategorija - Brown Label. Latvijā tos var nopirkt veikalā Gastronome.
Melnie pipari ir vienīgie, kuriem īpaši novērtē vairākas to šķirnes, kas visas izplatītas Indijā. Izcili ir Karimunda, Neelamundi, Jeerakarimundi un Panniyoor šķirņu pipari.
Izmantošanu sāļajos ēdienos īpaši nepieminēšu. Ja gaļas ēdieni tiek pāroti ar augļu mērcēm, pipari tajās iederēsies lieliski.
Melnos piparus izmanto arī konditorejā un desertos, kā apliecinājums tam ir latviešu Ziemassvētku klasika - piparkūkas. Pāris šņāpienu svaigi maltu melno piparu akcentēs augļu garšu svaigo augļu salātos. Tie lieliski iederas kazas siera desertos ar vīģēm, kā arī medus un vīģu panna cotta. Vēl varu ieteikt zemenes vai avenes ar putukrējumu, pāris šņāpieniem melno piparu un šļuku Grand Marnier vai cita apelsīnu liķiera. Gardi ir lazdu riekstu un melno piparu biscotti, melnos piparus pārber zemeņu un rabarberu drupačām (crumble), kā arī pievieno desertos ar tumšajām plūmēm un persikiem ar balzametiķi. Arī konservēšanas mode ir nedaudz mainījusies, saldajām zaptītēm pievieno arvien vairāk aromātisku garšvielu, reizēm nojaucot robežu starp ievārījumiem un čatnijiem. Zemenes konservē ar balzametiķi un melnajiem pipariem, līdzīgi zemeņu vietā izmanto vīģes. Garšīgs ir bumbieru ievārījums ar citronu, ingveru un melnajiem pipariem. Piparus pievieno arī ķiršu ievārījumam.