Dārzeņus ieteicams mizot un mērcēt tikai īsi pirms vārīšanas vai sautēšanas, un vārot tie jāliek iekšā jau verdošā ūdenī. Arī karsēšanas ilgums ietekmē vitamīnu daudzumu produktos, tāpēc tie jākarsē tikai tik ilgi, līdz gatavi, ne ilgāk. Daudz vitamīnu aiziet bojā, ēdienu atkārtoti uzsildot vai uzcepot.
Kā ēdienā saglabāt vitamīnus
Pat tādi pārtikas produkti, kas satur daudz vitamīnu, piemēram,
augļi un dārzeņi, gatavošanas procesā tos var zaudēt, tāpēc jāņem
vērā daži nosacījumi. Augļiem un dārzeņiem nevajadzētu ļaut savīst,
jo tā tie zaudē pat 80% vitamīnu. Jācenšas nomizot pēc iespējas
plānāku mizu, jo visvairāk vitamīnu ir tieši zemmizas kārtiņā.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.