Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Kā apēst kabaču ražu

Gadu no gada manās mājās atkārtojas viens un tas pats - pavasarī visa kā tiek sasēts tik daudz par daudz, ka uz vasaras beigām ģimene krīt panikā, kā apēst tos sviesta pupiņu, kabaču, burkānu, agro kāpostu kalnus?

Turklāt šogad griezdamies aug pilnīgi viss. Ja gribētu pret ražu izturēties godprātīgi, sākot no jūlija vidus mums būtu vajadzējis ēst tikai un vienīgi sviesta pupiņas, zaļos zirnīšus un kabačus. Garšīgi, taču - apnīk. Ar pupiņām esmu piestūķējusi pilnu saldētavu, bet kabačus nesaldēsi.

Tāpēc idejas kabaču apēšanai lūdzu Baltic Beach Hotel restorāna Caviar Club šefpavāram Kristapam Jokmanim, kurš pavārmākslā skolojies Institute Paul Bocuse, Francijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Laša fileja ar kabacīšiem

Sastāvdaļas 2 personām: 170 g laša filejas, 35 g citrona, 2 ēd. k. olīveļļas, 30 g sviesta, 150 g kabaču, 1 tomāts (bez miziņas, ar izņemtām sēklām), 1 daiviņa ķiploka, sāls, pipari pēc garšas

1. Laša fileju apsāla un piparo, aprasina ar citronu sulu, liek cepties karstā eļļā un cep, līdz tā gatava.
2. Kabačus griež vienādos gabaliņos.
3. Uz pannas olīveļļas un sviesta maisījumā apcep smalki kapātu ķiploku, liek klāt kabačus un maisot karsē pāris minūtes. Kabačiem jābūt gataviem, bet tiem nevajadzētu jukt ārā.
4. Beigās pieliek gabaliņos sagrieztu tomātu.
5. Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Kabaču krēmzupa 5. Krēmzupu lej šķīvī, liellopa s

Sastāvdaļas 2-3 personām: 50 g sīpolu, 2 daiviņas ķiploka, 25 g sviesta, 2 ēd. k. augu eļļas, 200 g kabaču, 100 ml vistas buljona, 100 ml saldā krējuma, 60 g zaļo zirnīšu, sāls, pipari pēc garšas, 50 g liellopa vai cūkgaļas filejas, šķipsna sezama sēklu

1. Sīpolus un ķiplokus notīra, sagriež un cep augu eļļas un sviesta maisījumā.
2. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno sagrieztus kabačus, nedaudz apcep, lej virsū buljonu un saldo krējumu, pievieno zaļos zirnīšus, vāra uz mazas uguns, līdz dārzeņi mīksti, pievieno garšvielas.
3. Visu samaļ ar blenderi, izberž caur sietu.
4. Liellopa fileju sagriež nelielos salmiņos, apcep uz karstas pannas.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 4 personām: 500 g kabaču, 2,5 ēd. k. olīveļļas, 80 g liellopa gaļas, 100 g gaileņu, 80 ml saldā krējuma, 30 g paprikas, 30 g baklažānu, 1 neliels sīpols, sāls, pipari pēc garšas, 2 daiviņas ķiploka, 25 g cietā siera, ķirštomātiņi dekorēšanai

1. Kabačus sagriež vienāda biezuma gabalos, un izgrebj tiem vidu, uzber sāli, piparus un apsmidzina ar olīveļļu.
2. Kabačus liek karstā cepeškrāsnī 180 grādos uz 3-4 minūtēm, lai liekais mitrums iztvaiko, tad izņem no krāsns un atliek malā, lai atdziest.
3. Liellopa fileju smalki sakapā ar nazi, apcep uz ļoti karstas pannas, pievieno garšvielas un pavisam nedaudz saldā krējuma, ļauj tam sabiezēt, liek malā, lai dziest.
4. Gailenes pārlasa, ja nepieciešams, notīra un apcep karstā eļļā, pievieno garšvielas un atlikušo saldo krējumu. Kad tas sabiezē, liek malā, lai dziest.
5. Apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno tomātus savā sulā un vāra, līdz mērce sabiezē, pievieno garšvielas, sablendē un izberž caur sietu.
6. Sagriež kubiņos papriku, cukīni, baklažānu, sīpolu un cep olīveļļā. Kad dārzeņi mīksti, pievieno nedaudz iepriekš sagatavoto tomātu mērci un maisot karsē, līdz mērce sabiezē.
7. Pildījumu liek izgrebtajos kabačos, pārber ar sieru un liek cepties krāsnī 180 grādos 10-15 minūšu.
8. Pasniedz ar tomātu mērci, vēlreiz pārkaisa ar sieru un rotā ar ķiršu tomātiņiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mantotie ēdieni

Valsts svētku nedēļā – tradīcijām un atmiņām bagātas receptes.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?