Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Jūlija galdam

Ja uz brīdi aizmirstam par ērkšķogām, saldajām upeņu šķirnēm un zirņiem, kas šogad kā nekad agrāk aizgūtnēm briedina resnas, apetītlīgas pākstis pavisam bez tārpiem, nākamais jūlija beigu (un vispār vasaras) ēdiens ir aukstās zupas. Man garšo visas pēc kārtas - gan visierastākā ar bietēm un kefīru, gan pat tik nepierastajā salikumā kā krievu okroška - kvasā gatavotā zupa ar skābētu gurķi

Cerams, ka rudeni, kas pēdējās dienās iestājies Latvijā, atkal nomainīs vasara un restorāna Le Dome pavāra Nikolaja Borodkina gatavotās aukstās zupas būs īsti vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Avokado zupa ar garnelēm

1 personai vajadzēs: 100 g avokado, 150 g kefīra, 20-30 g lobītu garneļu, zaļumus (dilles, pētersīļi), sāli, piparus, šķipsnu čili pēc garšas, ķirštomātus dekorēšanai
1. Avokado izņem kauliņu, noņem mizu un kopā ar kefīru, zaļumiem un garšvielām sablendē.
2. Visu izberž caur sietiņu.
3. Garneles uz pannas sakarsētā sviestā mazliet apcep.
4. Zupu lej porciju traukos, liek klāt garneles un dekorē ar ķirštomātiem.

Gaspačo

1 personai vajadzēs: 100 g tomātu, 50 g svaiga lauku gurķa, 50 g selerijas kāta, 150 g tomātu sulas, 1 daiviņu ķiploka, zaļumus - timiānu, baziliku, raudeni -, sāli, piparus pēc garšas
1. Tomātus blanšē un noņem mizu, izņem sēklas.
2. Gurķim izņem sēklas.
3. Tomātus, gurķi, selerijas kātu sagriež mazos gabaliņos, ķiploku sakapā, zaļumus sasmalcina.
4. Visam pielej tomātu sulu un pievieno garšvielas.

Biešu aukstā zupa ar maurlokiem un paipalu olām

1 personai vajadzēs: 150 g kefīra vai bezpiedevu jogurta, 50 g konservētu biešu, 50 g svaiga lauku gurķa, 10 g Dižonas sinepju, 10 g mārrutku, 2 paipalas olas, 10-15 g maurlociņu, 1 tējk. baltvīna etiķa, sāli, cukuru pēc garšas
1. Gurķi sagriež kubiņos, sajauc ar bietēm, pielej kefīru. Ja izmanto bezpiedevu jogurtu, lai zupa būtu pietiekami šķidra, pievieno arī nedaudz biešu marinādes.
2. Pievieno sinepes, mārrutkus, etiķi, sāli, cukuru, visu kārtīgi izmaisa.
3. Dekorē ar maurlociņiem un novārītu paipalas olu pusītēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mantotie ēdieni

Valsts svētku nedēļā – tradīcijām un atmiņām bagātas receptes.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?