Jauno kāpostu ēdieni
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Kāpostu pīrāgs grieķu gaumē
Sastāvdaļas 6 porcijām: 1/2 jaunās kāposta galvas, 1/2 purava, 2
ķiploka daivas, buntīte diļļu, olīveļļa, 1 iepakojums (ap 180 g)
fetas tipa siera, 2 nelieli tomāti, 1 iepakojums (ap 500 g) gatavās
saldētās kārtainās mīklas, baziliks rotāšanai
1. Kāpostu sagriež
plānās un ne pārāk garās strēmelēs. Puravu, ķiploku un dilles
sasmalcina, tomātus sagriež mazos gabaliņos.
2. Olīveļļā apcep
puravu, pievieno tomātus, kāpostu un maisot sautē 10-15 minūšu,
līdz tas gatavs. Noņem no uguns, ļauj padzist un sajauc ar
sadrupinātu fetas sieru vai kartupeļu biezputru (šajā gadījumā
pievieno vēl arī sāli pēc garšas), dillēm. Kārtīgi samaisa, taču
tā, lai viss fetas siers neizjūk, vismaz vietām vēl paliek
gabaliņos.
3. Veidni izklāj ar kārtaino mīklu, izveido maliņas.
Vidū liek pildījumu, izlīdzina. Virsū liek mīklu, sagriežot šaurās
sloksnēs (lai cepoties iztvaiko liekais mitrums). Malas
aizspiež.
4. Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 40-50
minūšu.
5. Šis pīrāgs ir ļoti garšīgs silts. Ja nepieciešams
skaisti sagriezt gabalos, tad gan labāk atdzesēt pirms
griešanas.
Makaroni ar jaunajiem kāpostiem un magoņu sēkliņā
Sastāvdaļas 4 porcijām: 400 g makaronu, vislabāk ritulīši
tagliatelle (atgādina platas lentes), 500 g jauno kāpostu, 2 tējk.
cukura, 1 sīpols, mazliet augu eļļas, svaigi malti melnie pipari, 1
ēd. k. magoņu sēkliņu, sāls pēc garšas
1. Verdošā ūdenī liek
makaronus, vāra al dente (vārīšanas laiks parasti norādīts
uz iepakojuma).
2. Tikmēr kāpostu sagriež strēmelītēs. Sīpolu
nomizo, sasmalcina.
3. Pannā izkausē cukuru, līdz tas pārvēršas
karamelē, pievieno magoņu sēkliņas, sīpolu, eļļu, apmaisa, tad
pieliek kāpostu un maisot sautē 15 minūšu.
4. Bagātīgi pārkaisa
svaigi maltus melnos piparus.
5. Pasniedz ar pastu.
Kāpostu un lēcu sautējums
Sastāvdaļas četrām porcijām: 500 g jauno kāpostu, 150 g brūno
vai zaļo lēcu, 1 sīpols, 2-3 ķiploka daivas, 2 lauru lapas, čili
pēc garšas, 600 ml dārzeņu buljona, mazliet olīveļļas
1. Katlā
ielej 400 ml dārzeņu buljona, pieliek lauru lapas, noskalotas lēcas
un vāra 20 minūšu, kamēr gatavas.
2. Tikmēr kāpostu sagriež
strēmelēs. Sīpolu un ķiploku sīki sakapā.
3. Karstā olīveļļā
dažas minūtes pasautē sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, tad
pievieno kāpostu un ķiploku. Maisot pasautē, līdz kāposts mazliet
saplok.
4. Pielej atlikušo buljonu un sautē tajā kāpostus kādas
10 minūtes.
5. Gatavās lēcas notecina, pievieno kāpostiem,
samaisa.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!