MASI MOXXᅢネ Pinot Grigio & Verduzzo 2014
Vīndarītava Masi jau vairākus gadu simtus savu reputāciju būvē, par pamatu ņemot augstvērtīgus vīnus, kas gatavoti no ilgāku vai īsāku laiku vītinātām vīnogām, tādā veidā iegūstot izteiksmīgāku, koncentrētāku garšu un aromātu - Amarone, Recioto, Ripasso ir šī stila pārstāvji. Savas paaudzēs gūtās zināšanas Masi vīndari ir ieguldījuši arī Moxxᅢᄄ - tas ir unikāls produkts, pirmais dzirkstošais vīns, kura gatavošanai tiek izmantotas vītinātas vīnogas. Pēc salduma/sausuma iedalījuma tas tiek pieskaitīts pie Extra dry, ko varam uzskatīt par pussausu, tātad tiem vīnmīļiem, kas vīnā meklē maigāku, mazāk skābu garšu. Tā garša un aromāts atgādina gatavus bumbierus un dzeltenos ābolus ar nelielu citrusaugļu klātbūtni. Vīns ir pietiekami delikāts, ar pietiekamu garšas koncentrāciju.
CARMEN Wave Series Sauvignon Blanc 2014, Leyda Valley
Luāras ielejas izauklētais un Jaunzēlandē otro elpu guvušais Sauvignon Blanc turpina iekarot arvien jaunu vīnmīļu auditoriju. Šo divu reģionu veiksme neļauj mierīgi dusēt vīndariem visā pasaulē, un ik pa brīdim vairāk vai mazāk veiksmīgi paraugi top abās ekvatora pusēs, īpaši tajos reģionos, kas vērtējami kā klimatiski mēreni silti vai pat vēsi attiecībā uz vīndarīšanu.
Šī vīna «atslēgas vārds» ir Leida ieleja - reģions, kurā pirmos vīnus sāka gatavot nesen, ap 2000. gadu. Vīnogulāji šeit atrodas tikai dažus kilometrus no okeāna, kura temperatūra karstākajās vasaras dienās nepārsniedz 13-15˚C. Spirgtums, ko sniedz okeāna brīzes, diezgan tieši ir jūtams vīna spirdzinošajā skābumā.
Vīna aromāts un garša vedina domāt par zaļajiem zirnīšiem, spirdzinošiem citroniem un zaļiem, skābeniem āboliem. Garšā tas ir tikpat sprigans kā aromātā, gaidāmās vasaras vīns.