Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Putins: armija jāpalielina par 180 000 karavīru

Vladimirs Putins pavēlējis palielināt Krievijas aktīvā militārā dienesta karavīru skaitu par 180 tūkstošiem, tam sasniedzot 1,5 miljonus, vēsta Reuters.

V. Putina pavēlē teikts, ka kopējais Krievijas bruņoto spēku skaitliskais sastāvs jāpalielina līdz 2 389 130 cilvēkiem, no kuriem 1,5 miljoniem jābūt aktīvā dienesta karavīriem. Rīkojums stāsies spēkā 2024. gada decembrī.

Informāciju par pasaules bruņotajiem spēkiem apkopojošās domnīcas International Institute for Strategic Studies (IISS) dati rāda, ka šādā gadījumā Krievija aktīvā militārā dienesta karavīru skaita ziņā apsteigs ASV un Indiju, atpaliekot vienīgi no Ķīnas, kurai atbilstoši IISS rīcībā esošajai informācijai ir vairāk nekā divi miljoni aktīvā dienesta karavīru.

BBC atzīmē, ka šī ir jau trešā reize pēc Krievijas vispārējā iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī, kad V. Putins palielina bruņoto spēku skaitlisko sastāvu. Iepriekšējā reizē – 2023. gada decembrī – to tika pavēlēts palielināt līdz 2 209 130 cilvēkiem (no tiem 1 329 000 karavīru).

Krievijas Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Andrejs Kartapolovs intervijā Parlamentskaja gazeta paziņojis, ka armija jāpalielina "atbilstoši pašreizējai situācijai un mūsu bijušo ārzemju partneru uzvedībai, piemēram, jāveido jaunas struktūras un vienības, lai nodrošinātu drošību ziemeļrietumos, kopš Somija, ar ko mums ir kopīga robeža, iestājās NATO blokā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits